chrome firefox opera safari iexplorer

У Поштову площу «закопають» півмільярда

18 липня 2012 о 11:57

КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва» оголосило тендер на генпідрядні роботи по реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі Києва. Розкриття пропозицій відбудеться 16 серпня.

Про це пишуть «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

За даними видання, організатори закупівлі очікують, що вартість робіт сягне 404 мільйони гривень.

Кошти на будівництво буде виділено з державного та місцевого бюджету Києва.

Впродовж 2012—2013 років передбачено будівництво нової площі, під якою пройдуть дорога для автомобілів. Будівлю «McDonalds» та кафе, які зараз знаходяться на березі Дніпра, знесуть.

Крім того, з’явиться естакада з вул. Володимирський узвіз на вул. Набережно-хрещатицька. З боку Боричевого узвозу зведуть скляну будівлю в кілька поверхів, звідки, за задумом проектувальників, буде йти дорога до причалу. Там же облаштують другий вихід зі станції метро «Поштова площа».

Варто відзначити, що тендер ще не завершився, а роботи з реконструкції вже розпочались, пише «Комерсант Україна».

Зокрема, цього з 16 липня почалося часткове перекриття автомобільного руху по Почтовій площі.

«Спочатку ми будемо зводити одну з опорних стін, а також прокладати по набережній телефонний кабель, щоб прибрати із зони будівництва інженерні мережі. На цьому етапі істотних обмежень руху не буде», – повідомив директор інституту «Київдормістпроект» Володимир Воробйов.

Проте в ході будівництва наступних опорних стін проїжджа частина на Набережно-Хрещатицькій і Набережному шосе буде звужена спочатку до чотирьох, а потім до двох смуг.

Повністю рух перекриють, коли будівельники почнуть знімати верхній шар землі в цьому районі. Тоді на набережній Дніпра виділять дві смуги руху, але тільки для машин швидкої допомоги, міліції, пожежників та громадського транспорту.

За словами архітектора реконструкції Юрія Бородкіна, це буде єдина в Києві площа з виходом до Дніпра.

«Підземна частина буде складатися з двох рівнів, на одному з яких буде парковка, а на другому будуть відкриті різні магазини і ресторани, які підтримають життя площі. Крім того, зі сторони  Боричевого узвозу збудують скляну будівлю у кілька поверхів, звідки, за задумом, проектувальників, йтиме дорога до причалу. Там же обладнають другий вихід зі станції метро „Поштова площа“», — сказав Бородкін.

Реконструкцію Поштової площі планують закінчити до Дня Києва в 2013 році.

Також за даними видання, остаточний кошторис реконструкції зараз узгоджується, але на нинішньому етапі її вартість оцінюється в 550 мільйонів гривень.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути