chrome firefox opera safari iexplorer

У «Мистецькому арсеналі» стартує проект експериментальної музики митців із США

18 вересня 2012 о 13:22

Музиканти, які експериментуватимуть у «Мистецькому арсеналі», приїдуть аж iз Нового Орлеану. Проект під назвою Music Box, Kyiv Outpost — це музична архітектура, в основі якої незвичні інструменти вбудовані в маленькі хатинки. Всі бажаючі мають змогу побавитись зі звуком, створюючи музику за допомогою покриття підлоги та інших структурних елементів невеличких конструкцій, що нагадують будиночки.

У цілому Music Box нагадує таке собі місто з кількома хатинками, які пропонують спектр нестандартних звуків. Для участі необхідне лише бажання досліджувати музику. Усі без винятку можуть зайти до однієї з хатинок і розпочати власний джемсейшн iз підручними інструментами, що вбудовані у дах, стіни або ж підлогу.

Перформанс проходитиме у рамках паралельної програми дитячого мистецько–освітнього проекту Spark!Lab, а головною метою, за словами організаторів, є стимулювання людей до експериментів з музикою. «Цей тиждень у нашому Spark!Lab присвячений звукам та музиці. А цей музичний проект як ніколи вписується у нашу лабораторію винахідництва, — розповідає голова благодійного фонду «Мистецький арсенал» Ольга Вієру. — Це досить інноваційна та креативна ідея — стимулювати дітей до активної творчої діяльності, а не лише пасивного сприйняття. Та і дорослим такі експерименти прийдуться до смаку, отже, виходить такий сімейний проект».

Засновники «музичного містечка» — Ділені Мартін, Тейлор Шеперд та Ендрю Шрок — безпосередньо у Києві співпрацюватимуть з українськими звукохудожниками і музикантами IvanovDown і Дмитром Ніколаєнком. До проекту долучаться відомі українські музиканти, які грають джаз, фольк, рок та електронну музику. На відкритті з сольним концертом виступлять українці з «ТопОркестра».

Лише імпрезою експерименти не завершаться: на відвідувачів чекає п’ятиденна музична програма. З 19 по 23 вересня триватимуть майстер–класи для дітей і джемсейшени з місцевими музикантами. Фінальним акордом стане концерт українського музиканта–експериментатора Kotra.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути