chrome firefox opera safari iexplorer

У Мистецькому арсеналі відкрився Великий скульптурний салон

13 вересня 2012 о 14:07

12 вересня в київському музейному комплексі Мистецький арсенал відкрився Великий скульптурний салон — найбільший в Україні арт-форум, присвячений мистецтву скульптури.

У цьому році Великий скульптурний салон представить понад сорок українських авторів, а почесним гостем стане персональна виставка спеціального гостя-відомого британського художника Цадока Бен-Девіда (Zadok Ben-David) — три інсталяції, які вперше будуть представлені українській аудиторії, повідомляє прес-служба Мистецького арсеналу.

Evolution and Theory, 1999 — інсталяція площею 400 кв. м, композиція зі скульптур розмірами від декількох сантиметрів до трьох метрів, створених на основі ілюстрацій підручників з природознавства ХІХ століття. Автор апелює до наукового самоусвідомлення людства то його ігровій природі в процесі наукового пізнання. Blackfield, 2008 — 2012,-інсталяція з 17 тисяч квіток — символізує циклічність життя і смерті. Художник вводить глядача в драматичну гру: залежно від точки споглядання, робота змінює своє емоційне наповнення, а в інсталяції Blackflowers, 2010 — 2012, автор актуалізує втрату зв'язку сучасної людини з природою.

Персональні виставки художника з незмінним успіхом проходять по всьому світу — від Лондона до Південної Кореї, привертаючи увагу тисяч відвідувачів. У 1988 році він представляв Ізраїль на Венеціанській бієнале, а в 2008 році був обраний офіційним скульптором Олімпійських ігор у Пекіні. Цадока Бен-Девід — лауреат численних нагород і премій, серед яких — Перший приз 14-ї Міжнародної бієнале в Португалії (2007) та премія Музею Тель-Авіва за досягнення в скульптурі (2005).

У 2010 році інсталяція Бен-Девіда Human Nature (Людська природа) в Музеї Тель-Авіва зібрала безпрецедентну кількість відвідувачів і побила рекорд відвідуваності за всю історію музею. Його роботи є в поважних державних і приватних зібраннях Європи, Східної Азії, Сполучених Штатів Америки, Ізраїлю та Австралії.

Також Великий скульптурний салон 2012 представить твори понад 40 провідних українських майстрів скульптури, які презентують яскраву палітру тенденцій сучасної української пластики.

Великий скульптурний салон працює з 13-го по 29 вересня 2012 року.

Час роботи виставки: з 11.00 до 20.00.

Вартість квитка — 50 грн. Пільгова вартість — 20 грн.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути