chrome firefox opera safari iexplorer

Україні нарахували чергове покращення

05 вересня 2012 о 12:11

Рейтинг глобальної конкурентоспроможності України повернувся до рівня до кризового 2007 року.

Про це повідомляє Центр соціально-економічних досліджень CASE Україна, який є партнером Світового економічного форуму з 1999 року.

За даними щойно оприлюдненого Звіту про глобальну конкурентоспроможність 2012, загальний рейтинг України покращився на 9 позицій, і зараз становить 73, що майже не відрізняється від передкризового рівня 2007—2008 років (73 та 72 відповідно).

«Таким чином, можна вважати, що вплив кризи 2008—2009 років в цілому подолано. З боку держполітики, це відбулося переважно за рахунок покращення макроекономічних показників: дефіциту бюджету та інфляції (нагадаємо, що рахується показник попереднього року)», — сказано в повідомленні.

У центрі зазначили, що в Україні помітно покращилася інфраструктура портів та летовищ, але респонденти не помітили позитивних змін у дорожній інфраструктурі.

«Підвищення позиції України у рейтингу пов’язане з розвитком бізнесу. А саме, поліпшення ставлення компаній до своїх споживачів, якість та наявність місцевих постачальників, та деяке піднесення конкуренції – хоча за рівнем останньої нам ще далеко до 2008 року, а за ефективністю антимонопольної політики Україна впала з тих часів з 96-го до 132 місц» — заявив старший економіст CASE Україна Володимир Дубровський.