chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі можуть знищити одну з визначних пам'яток міста — «будинок-стіну»

14 вересня 2012 о 12:34

Будівництво житлового будинку, яке почалося близько двох місяців тому, може знищити одну з визначних пам'яток Одеси — «будинок-стіну» («будинок з однією стіною») у Воронцовському провулку в самому центрі міста.

Щоб запобігти забудові, жителі міста збирають підписи під зверненням до правоохоронних органів і мають намір прийти на мітинг до легендарного будинку в суботу об 11.00. У мерії, однак, запевняють, що будівництво ведеться законно і зупинене не буде. Разом з тим, Костусєв зобов'язався особисто контролювати ситуацію з будівництвом у Воронцовському провулку, зустрівся із замовником будівельних робіт і зажадав від забудовників змінити проект таким чином, щоб не порушувати унікальний панорамний вид будинку.

У свою чергу представник замовника будівництва запевнив мера, що архітектурна особливість будинку-стіни порушена не буде. Також забудовники пообіцяли привести до ладу внутрішній двір і відреставрувати тильну сторону будинку-стіни. Фасад будівлі за адресою Воронцовський провулок, 6 вже відреставровано за кошти забудовника, повідомили в мерії.

«Будинок-стіна» («будинок з однією стіною») — одна з найбільш популярних пам'яток Одеси. При погляді на будинок під певним кутом здається, що в нього тільки одна стіна. Новий же приватний будинок будується таким чином, що своїм фасадом закриває всю перспективу на «будинок-стіну».

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути