chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні створили перший енергонезалежний будинок

13 вересня 2016 о 14:36

Українці створили перший повністю енергонезалежний будинок за допомогою 3D технології. Цей будинок не потребує палива, а використовує енергію сонця для всіх потреб його жителів. Цьому будинку навіть не потрібна вода, так як будинок генерує її сам.

Традиційні способи будівництва можуть скоро піти у минуле: стіни, покрівлю та фундамент стали друкувати на 3D-принтері. На зведення таких будівель йде менше часу, і коштують вони дешевше. Перевага будівель в тому, що вони стійкі до землетрусів, не бояться вогню і води.

Творцем такого будинку є українська компанія PassivDom, яка використовує технологію друкування стін, покрівлі та фундаменту на 3D-принтері. Керівник компанії і автор ідей — Максим Гербут, експерт і винахідник у сфері високотехнологічного будівництва.

Цей будинок створений з передових матеріалів, а також використовує інноваційну технологію утеплення вакуумом. Його вікна — рекордно теплі. Технологія їх створення реєструється зараз у книзі рекордів Гіннеса.

PassivDom є екологічним будинком. На його даху знаходяться сонячні панелі, які забезпечують енергією всі потреби будинку. Завдяки відсутності використання будь-якого виду палива, немає викидів горіння в атмосферу.

Навіть у дощову погоду енергії більше, аніж потрібно для роботи всіх систем будинку.

Цей будинок — повністю автономний, так як має своє автономне опалення, водопостачання та каналізацію.

Модульний будинок займає площу 36 м². Його можна перевозити на нове місце за допомогою автоплатформи за лічені години. Вартість такого будинку € 30 тис.

Цьому будинку не потрібен фундамент. Таким чином, можна вибрати для оренди шматочок землі серед природи або в місті, і немає потреби купувати ділянку «під забудову».

Будинок надає можливість екологічного життя у будь-якому бажаному місці, незалежно від того, берег озера це чи море, ліс чи гори.

На 3D Print Conference Kiev 2016, яка відбудеться в НСК «Олімпійський» 16 вересня, Максим Гербут познайомить з новітньою технологією зведення будинків.

У Китаї вже розроблені технології, за якими 2-х поверховий будинок зводиться за 3 години, а в Дубаї (ОАЕ) за допомогою 3D-технології побудована перша офісна будівля.

Джерело: epochtimes.com.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути