chrome firefox opera safari iexplorer

Влада столиці під вибори запевняє, що комуналка не подорожчає

19 вересня 2012 о 11:25

Тарифи на житлово-комунальні послуги у столиці не підвищуватимуть.

Про це у прямому ефірі телеканалу «Київ» заявив голова КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

За його словами, тарифи на житлово-комунальні у столиці, дійсно є суттєво заниженими і економічно необґрунтованими, утім завдяки підтримці уряду цього року Київ має достатнє фінансування за для того, щоб компенсувати різницю між собівартістю і тарифами ЖКП.

«Ми отримали 3 мільярди гривень на компенсацію різниці в тарифах. Фактично, це гроші, які кияни заощадили, залишили у своїх сімейних бюджетах. Тому ми впевнено входимо в опалювальний сезон, маючи переконання, що нас вистачить коштів, аби забезпечити тепло у домівках киян», — сказав Попов.

«Варто зазначити, що така конструктивна співпраця з урядом склалася лише в останні роки, а тому нам досі доводиться розраховуватися з боргами попереднього керівництва міста, яке, аби компенсувати різницю в тарифах, вдалося до залучення кредитних коштів», – сказав чиновник.

Попов запевнив, що місто готове до початку зимового періоду і з точки зору надійності мереж, оскільки цього року «Київенерго» інвестувало у їхню заміну та капітальний ремонт понад 200 мільйонів гривень.

«Ми дійсно дуже конструктивно співпрацюємо з „Київенерго“, наразі це підприємство – один із найнадійніших партнерів міста», – наголосив Попов.

Як повідомлялося раніше, 11 вересня компанія «Київтрансгаз» повністю обмежила постачання газу на ТЕЦ-6 «Київенерго» через борги компанії. У зв'язку з цим без гарячої води залишаться мешканці Деснянського, Оболонського, частини Дніпровського і Подільського районів.

12 дня подачу газу відновили, але станом на 19 вересня «Київенерго» так і не розрахувалася з боргами.

Крім того, незважаючи на двотижневі перевірки мереж влітку, у столиці мало щодня рве труби, через що кияни залишаються без гарячої води.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути