chrome firefox opera safari iexplorer

Забудовник у центрі столиці прокладає дорогу просто через двори киян. ФОТО

04 вересня 2012 о 14:53

Мешканці будинку № 23 по вул. Кіквідзе заявляють, що забудовник незаконно захопив прибудинкову територію їхнього будинку і розпочав роботи з будівництва.

Більше того, для цього забудовник вирішив збудувати автодорогу від вулиці Ольшанської до вулиці Кіквідзе, яка пройде просто через два двори киян.

Про це «Українській правді. Київ» розповів голова ініціативної групи мешканців Євген Лебедєв.

«Це будівництво розпочалося ще у 2007 році. Вирішили будувати на зсувонебезпечних ґрунтах, на плавунах. Ми протестували і на якийсь час роботи зупинилися. Але тепер активізувалися знову. Прокладають дорогу для вантажівок, які їздитимуть на будівництво: нищать дерева, працює екскаватор», — розповів Лебедєв.

За його словами, за дві ночі 28 і 29 серпня будівельники зруйнували прибудинкову територію без попереднього повідомлення жителів про проведення робіт, зруйнували дитмайданчик, зруйнували льохи жителів, засипали колектор.

«Нині жителі будинку залишити свої справи – ми стояли під тракторами, поставили два намети – й цілодобово чергувати у дворі. Ми боїмося, що будівництво десятків квартир на такому маленькому клаптику землі просто зруйнує наш будинок», — сказав Лебедєв.

«Будинки ще не збудовані, а вже продають десятки квартир за надзвичайно низькими цінами. Ми підозрюємо, що це „еліта-центр-2“ – просто знищать наш будинок і нічого до кінця не добудують. У цього забудовника вже багато недобудованих будинків по Києву», — додав активіст.

Будівництвом на Кіквідзе займається компанія «Сфера-сіті», яка запевняє, що прибудинкову територію не чіпала.

«Прибудинкову територію ми не чіпали. А жителям пропонували і новий майданчик замість зіпсованого збудувати, і квартири зі знижкою в новому домі продавати. Житела нам назустріч не пішли», — цитує відповідь компанії «Комсомольська правда».

Натомість у прокуратурі кажуть, що про конфлікт на Кіквідзе знають і згодом розберуться.

Так, Прокуратура Печерського району порушила кримінальну справу за фактом самовільного зайняття земельної ділянки для будівництва та знищення зелених насаджень на ній.

«Як з’ясувалося, під горою від вулиці Вільшанської, 2-6 до вулиці Кіквідзе, 23 задля прокладання дороги для будівництва офісно-торгівельного комплексу було самовільно знесено 13 дерев й 630 м2 газону. За висновками екологічної інспекції сума заподіяних збитків внаслідок зняття ґрунту складає майже 82 тисячі гривень», йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Прокурор Печерського району міста Києва Віталій Харченко зазначив, що спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт повинно перевірити і стан дренажу, який можливо був зруйнований під час проведення зазначених несанкціонованих робіт, щоб не допустити можливого зсуву ґрунту.

«Зараз чекаємо результатів експертизи від екологів, які підрахували нанесені забудовником збитки – за попередніми підрахунками, знесли 31 дерево. І від Управління протизсувних підземних робіт, щоб дізнатися, чи загрожують роботи майбутніми зсувами – бо все це відбувається на схилі, і дренажна система постраждала», — сказав заступник прокурора Печерського району Віктор Кальниченко «Комсомольській правді».

«Опісля просумуємо все з самозахопленням території. Покарання буде  адекватним порушенням», — підсумував він.

Фото kikvidze.com.ua

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути