chrome firefox opera safari iexplorer

Більшість українців проти російської мови

01 жовтня 2012 о 14:27

Фонд Демократичні ініціативи та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова провели опитування громадської думки про шляхи розвитку держави.

Так, 64,9% опитаних негативно ставляться до можливого вступу України в Організацію Північноатлантичного договору (НАТО).

При цьому 13,3% позитивно ставляться до такого кроку, 21,8% — не змогли відповісти.

53,8% українців виступають проти надання російській мові офіційного статусу.

При цьому 38,4% опитаних підтримують такий крок, 7,8% — не змогли відповісти.

45,2% позитивно ставляться до можливого приєднання України до Митного союзу в рамках Єдиного економічного простору (з Росією, Білоруссю і Казахстаном), тоді як можливий вступ в Європейський Союз позитивно сприймають 43,8%.

При цьому 35,7% опитаних негативно ставляться до приєднання до Митного союзу, 19,1% — не змогли відповісти.

37,9% респондентів негативно ставляться до вступу в ЄС, 18,2% — не змогли відповісти на це питання.

Крім того, 47,3% українців виступають проти імпічменту Президенту Віктору Януковичу.

При цьому 34,1% респондентів виступають за імпічмент, 18,6% — не змогли відповісти.

Опитування проводилося з 10 по 15 серпня, було опитано 2009 респондентів, старших за 18 років, по всій Україні. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Як повідомлялося, згідно з опитуванням Центру Соціс, якби вибори президента України відбулися найближчого тижня, то за кандидатуру чинного Президента Віктора Януковича  проголосували б 22,1% виборців.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути