chrome firefox opera safari iexplorer

На Херсонщині знову горить біосферний заповідник Асканія-Нова

18 жовтня 2012 о 10:00

Напередодні ввечері в селі Маркеєв Чаплинського району на території біосферного заповідника Асканія-Нова (Херсонська область), площа якого становить 33 тис 307 га, виникла степова пожежа.

Як повідомили сьогодні, 18 жовтня, в Міністерстві надзвичайних ситуацій, пожежа виникла внаслідок підпалу.

О 19:40 пожежу локалізували, проводиться спостереження, встановлюються збиток і площа пожежі.

До гасіння пожежі було залучено 36 осіб та 9 одиниць пожежної та спеціальної техніки, у тому числі від МНС — 16 осіб особового складу та 5 одиниць техніки.

За фактом пожежі правоохоронними органами затримано підозрюваного, проводиться перевірка.

Нагадаємо, в серпні на території заповідника Асканія-Нова також виникла пожежа, внаслідок якої вигоріло близько 100 гектарів сухої трави.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути