chrome firefox opera safari iexplorer

Новий паспорт з біометричним чіпом коштуватиме 120 гривень

08 жовтня 2012 о 15:10

Новий паспорт громадянина України з біометричним чіпом коштуватиме 120 гривень.

Про це заявив в ефірі «Радіо Свобода» автор законопроекту про біометричні паспорти, народний депутат від фракції Партії регіонів Василь Грицак, повідомляє УКРІНФОРМ.

«Паспорт громадянина України у новому вигляді коштуватиме приблизно 120 гривень», — сказав Грицак.

Як він також запевнив, база данних Єдиного демографічного реєстру, створення якої передбачає той самий законопроект, що вводить біометричні паспорти, буде добре захищеною.

«Загрози витоку інформації не існує, абсолютно, тому що вся база даних про фізичних осіб — громадян України, яка буде в реєстрі, охороняється державою Україна в рамках Закону „Про захист персональних даних“. Якщо ми говоримо, що у нас в Україні діє Конституція, діють закони, то неможливо жодної деталі, навіть біометричної інформації, про людину отримати якимось шляхом, тому що та людина, яка матиме доступ до цієї інформації, буде ідентифікована», — сказав Грицак.

Коли запрацює реєстр, додав нардеп, «то буде тотальний контроль за тими працівниками міліції, які обслуговуватимуть реєстр, тому неможливо, щоб жодна інформація про людину потрапила комусь там».

Як повідомляв УКРІНФОРМ, 2 жовтня Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроект «Про Єдиний демографічний реєстр». Закон, зокрема, передбачає запровадження з 1 січня 2013 року електронних паспортів для громадян України. Відповідно до закону, паспорт громадянина України будуть оформляти, починаючи від народження і незалежно від віку, на кожні 10 років. Внутрішній паспорт виготовлятиметься у вигляді картки з безконтактним електронним носієм, а закордонний паспорт громадянина України — у формі книжечки, правий форзац якої містить безконтактний електронний носій. Цей паспорт складатиметься з м'якої обкладинки, 32 сторінок та сторінки даних.

Як зазначає у пояснювальній записці автор законопроекту, метою його ухвалення є "запровадження загальноприйнятої європейської практики щодо створення та забезпечення функціонування реєстру населення.

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути