chrome firefox opera safari iexplorer

Кожен українець зобов'язаний отримати біометричний паспорт

02 січня 2013 о 08:41

Паспорти з вбудованим чіпом з біометричною інформацією почали діяти в Україні з 1 січня 2013 року.

Підписаний Президентом України Віктором Януковичем закон про біометричні паспортинабув чинності з 6 грудня.

Паспорт буде містити вбудований чіп з біометричною інформацією: фото людини, відбитки пальців і інформацію про громадянина, що міститься в чинному паспорті. За бажанням в біометричний паспорт може бути включена додаткова інформація.

Інформація біометричних паспортів буде міститися в Єдиному державному демографічному реєстрі — електронній інформаційно-телекомунікаційній системі, призначеній для зберігання, опрацювання, використання інформації про громадянина держави. Також, відповідно до закону, така інформація є конфіденційною, а її нерозголошення гарантується державою.

Кожен громадянин України, незалежно від віку, зобов'язаний отримати біометричний паспорт. Оформлення біометричного паспорта оновлюється кожні 10 років для всіх осіб, починаючи з народження, замінивши тим самим свідоцтво про народження.

Введення в Україні біометричних паспортів обумовлено Планом дій щодо запровадження безвізового режиму з ЄС, схваленим у листопаді 2010 року.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути