chrome firefox opera safari iexplorer

У неділю на Співочому полі в Києві пройде козацьке шоу

12 жовтня 2012 о 12:09

У Києві на Співочому полі 14 жовтня відбудеться свято Покрови з козацьким шоу Поле оберегу Покрова разом з виставкою хризантем Ілюзії осені, повідомляє КМДА з посиланням на Київзеленбуд.

Зокрема вся розважальна програма розпочнеться о 13:00. У святі візьмуть участь вокальні та хореографічні колективи. Крім того, діятиме виставка хризантем Ілюзії осені, ярмарок народних майстрів, майстер-класи з національного побуту і традиційні розважальні змагання з козацького багатоборства, а саме перетягування каната, стрибки у шароварах, підняття гир та інші ігри.

Примітно, що виставка квітів буде проходити в новому форматі.

«Ми намагаємося надати нашим виставкам нового забарвлення. Традиційну експозицію квітів на Співочому полі доповнюємо різними пізнавальними конкурсно-розважальними програмами і тематичними концертами. Це дозволяє відвідувачам зануритися в атмосферу свята, познайомитися з традиціями та відчути своє коріння», — заявив генеральний директор Київзеленбуду Михайло Царенко.

Як повідомлялося 10 жовтня, у День українського козацтва, Покрови і УПА в Києві і Львові планується проведення маршу на честь ОУН-УПА, а Комуністична партія має намір провести традиційний антифашистський марш.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути