chrome firefox opera safari iexplorer

У Тернополі безпритульним безкоштовно лікуватимуть зуби

19 жовтня 2012 о 12:50

Учора у Тернопільському «Карітасі» відкрили перший у місті стоматологічний кабінет для безхатьків. Американське обладнання для цього надала міська комунальна стоматологічна поліклініка.

«Ми почали робити велику справу. Це кабінет милосердя. Господь буде благословляти того, хто тут працює, і його роботу», — сказав під час відкриття владика Василій Семенюк, архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ.

Як розповів Gazeta.ua генеральний директор Тернопільського благодійного фонду «Карітас» отець  Андрій Марчук, устаткування медики надали безкоштовно.

«Зголосився головний лікар міської комунальної стоматологічної поліклініки Олександр Кухарчук. Він надав усе потрібне устаткування, а також делегував лікаря і медсестру. А „Карітас“ виділив приміщення і буде опікуватися цим проектом. Якщо буде потрібно, ми теж готові вкласти кошти».

За словами отця Андрія, у їхній стоматкабінет може звернутися будь-яка бідна людина.

«Будь-хто може прийти. Не тільки ті бідні опущені люди, яких ми опікуємо з „Карітасу“, а й жителі  Тернополя і області. Потрібно буде посвідчення особи – паспорт чи медична карта. Запис у довільній формі, буде журнал записів і відміток. Але краще приходити особисто. Не можна визначити, у кого болить зуб, у кого — ні. Так само не можемо сказати, наскільки бідною та потребуючою є людина. Але у нас мусить бути довіра до особи», — наголосив він.

Стоматкабінет працює з  9 ранку до 5 вечора. Зуби лікують тут безкоштовно.

«Ми працюємо на державній основі. Зарплату нам платить наше керівництво з поліклініки. Хто не має здоров'я стояти в черзі і грошей, щоб оплатити стоматологічні послуги, можуть звертатися до нас», — розповіла Gazeta.ua лікар-стоматолог Оксана Корчевська.

Отець Андрій Марчук сподівається, що згодом у їхньому фонді вдасться відкрити і безкоштовний терапевтичний кабінет.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути