chrome firefox opera safari iexplorer

Умови для фізвиховання дітей відповідають гігієнічним вимогам тільки в 15% шкіл

27 жовтня 2012 о 14:51

Умови для фізичного виховання дітей відповідають гігієнічним вимогам тільки в 15% загальноосвітніх закладів в Україні, йдеться в статті «Медицина майбутнього: „4П“... під пиво» у свіжому номері ZN.UA.

Частково відповідають гігієнічним вимогам умови в 65%, а не відповідають у кожній п'ятій школі, ліцеї чи гімназії, навів дані президент НАМНУ, голова Наукового товариства гігієністів України Андрій Сердюк.

За його словами, в Інституті гігієни та медичної екології ім. О.Марзєєва розроблена модель, що відображає схему профілактичного впливу на освітньому рівні. Вона складається з двох взаємопов'язаних систем. У першу входять заклади охорони здоров'я, освіти та ЗМІ. У другу — взаємозв'язок між дітьми, батьками та вчителями. Взаємодія цих систем у результаті призводить до формування навичок здорового способу життя у дітей та молоді.

«Слід звернути увагу на фактори ризику виникнення серцево-судинних захворювань і опорно-рухового апарату, які у школярів зросли більш ніж удвічі», — підкреслив Сердюк. Першопричиною, за його словами, є гіподинамія та надмірні навчальні навантаження.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути