chrome firefox opera safari iexplorer

10 найбільш читаних книжок у світі

18 листопада 2012 о 12:41

За останні півстоліття було написано сотні тисяч книжок, але тільки деякі з них стали найпопулярнішими в світі.

Ось список 10 найбільш популярних книжок за останні 50 років. Цифри показують кількість примірників, виданих і проданих, але, звісно, не враховують численних перечитувань.

10. “Щоденник Анни Франк” Анни Франк – 27 мільйонів екземплярів.
“Щоденник Анни Франк” – це британська версія книжки, заснована на записах щоденника, написаного Анною Франк – єврейської дівчинкою, яка впродовж двох років ховалася разом зі своєю родиною в період нацистської окупації в Нідерландах. Зараз книжка вважається одним із ключових текстів двадцятого століття.

9. “Думай і багатій” Наполеона Гіла – 30 мільйонів примірників.
“Думай і багатій” – мотиваційна книга, написана американським письменником Наполеоном Гілом. Вона розповідає про особистісне зростання й самовдосконалення.

8. “Віднесені вітром” Марґарет Мітчел – 33 мільйони екземплярів.
“Віднесені вітром” – романтична драма Марґарет Мітчел, дія якої відбувається в штаті Джорджія в США під час американської громадянської війни. Книжка оповідає про життя Скарлетт О’Хара, дочки ірландського іммігранта. Знаменитий роман отримав Пулітцерівську премію, а його екранізація – 8 премій “Оскар”.

7. “Сутінки. Сага” Стефані Майєр – 43 мільйони екземплярів.
“Сутінки” – це перша книжка неймовірно популярної серед молоді саги американської письменниці Стефані Майєр. В історії йдеться про молоду дівчину, яка закохалася у вампіра. Книжки серії, за мотивами яких зняли фільми, були перекладені більш ніж 38 мовами у всьому світі.

6. “Код да Вінчі” Дена Брауна – 57 мільйонів екземплярів.
“Код да Вінчі” художній роман, написаний американським автором Деном Брауном. Історія оповідає про розслідування вбивства, яке сталося в Луврі. У романі частково досліджується альтернативна історії релігії: зокрема, легенда про Святий Грааль, роль Марії Магдалини в історії християнства.

5. “Алхімік” Пауло Коельо – 65 мільйонів екземплярів.
“Алхімік” був опублікований в 1987 році і став бразильським бестселером. Незабаром було продано більше 65 мільйонів екземплярів цього роману, що зробило книжку однією з найбільш продаваних в історії. “Алхімік” був перекладений більше ніж 67 мовами і завоював Світовий рекорд Гіннеса. Сьогодні Пауло Коельо став одним з найбільш читаних і впливових авторів сучасності.

4. “Володар перснів” Дж.Р.Р.Толкіна – 103 мільйони екземплярів.
“Володар перснів” – роман-епопея в стилі фентезі, написана англійським письменником Дж.Р.Р.Толкіном. Роман починався як продовження його ранньої дитячої фентезійної книжки “Гобіт”, але переріс у дещо значно більше. Епопею було екранізовано.

3. “Гаррі Поттер” Джоан Роулінґ – 400 мільйонів екземплярів.
“Гаррі Поттер” – серія з семи романів у стилі фентезі, написана британською письменницею Джоан Роулінґ. Книжка оповідає про пригоди чарівника Гаррі Поттера і його друзів. Як і багато інших найпопулярніших книжок, “Гаррі Поттера” було екранізовано. Він увійшов до списку найкасовіших фільмів в історії.

2. “Цитати Мао Цзедуна” Мао Цзедуна – 820 мільйонів екземплярів.
“Цитати Голови Мао Цзедуна” або як її часто називають “Червона книжечка” Мао Цзедуна – це збірка, що пояснює народові Китаю ідеологію Китайської комуністичної партії, що вийшла величезним накладом.

1. Біблія – 3,9 мільярда екземплярів.
Біблія – збірка священних текстів християн та іудеїв, яка залишається найбільш читаною книгою в світі. Тексти Біблії – 66 книг – створювалися приблизно впродовж 16-ти століть.

Джерело: ЛітАкцент
Розділи: Новини культури

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути