chrome firefox opera safari iexplorer

Херсонський музей пропонує відсвяткувати Новий рік у дусі «ретро»

28 листопада 2012 о 15:50

Відсвяткувати Новий рік у музеї? Це цілком можливо!

Херсонський краєзнавчий музей започаткував для земляків серію ретро-вечірок у дусі радянських новорічних традицій — з тогочасними піснями та ялинковими прикрасами, з трансляцією телепоздоровлень керівників партії і уряду, «Голубим вогником» епохи розвинутого соціалізму та «коротким курсом» приготування в музейному актовому залі «вічно живих» кулінарних хітів на свято — оселедця «під шубою» та салату «Олів’є» з «Лікарською» ковбасою, пише Голос України.

Працівники музею переконані, що ретро-вечірки у такій собі «машині часу» завоюють популярність насамперед серед молоді, для якої атрибутика радянських свят — справжня екзотика.

Хоча їх відвідини для городян є загальнодоступними — організатори просять, щоб гості приходили не поодинці, а групами, щонайменше по 20—25 осіб.

Надихнула музей на святкування «у стилі СРСР» не ностальгія за минулим, а успіх тематичних екскурсій з чаюванням та дегустацією солодощів, виготовлених за традиціями двохсотлітньої давності.

Щоб «скуштувати історію на смак», до краєзнавчого ринуло стільки глядачів, що на це шоу досі можна потрапити лише за попереднім замовленням, каже директор музею Тетяна Братченко.

Розділи: Суспільство