chrome firefox opera safari iexplorer

Киянам обіцяють безкоштовний інтернет у всіх громадських місцях

15 листопада 2012 о 10:51

Наразі у столиці  триває реалізація проекту KYIV FREE Wi-Fi, який дасть змогу  забезпечити киян та гостей міста безкоштовним доступом до Мережі в більшості  публічних місць столиці. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав заступник  голови КМДА Руслан Крамаренко.

Р.Крамаренко  нагадав, що проект стартував 27 травня, наразі безкоштовним Інтернетом охоплено частину центру міста.

«Наразі  проект забезпечує надання безкоштовного інтернет-доступу киянам та  гостям столиці на Майдані Незалежності, Хрещатику, Бесарабській площі у парку  Шевченка та на площі Льва Толстого. Наступними  до безкоштовної мережі ми плануємо підключити площу Івана Франка, Оболонську  набережну, Контрактову площу та парк Позняки. Тобто у більшості публічних міст столиці доступ до Інтернету буде безкоштовним»,  — сказав Р.Крамаренко.

Також визначитись  із місцями, у яких також необхідно облаштувати безкоштовний ждоступ до Мережі  зможуть самі кияни.

«Наступні об’єкти підключення мають визначити самі  кияни. Для цього на офіційно  сайті проекту відбуватиметься  голосування і у місцях, які наберуть  найбільше голосів, з'явиться безкоштовний Інтернет», — зазначив Р.Крамаренко.

При цьому Р.Крамаренко  зазначив, що міська влада планує першими заохотити найактивніших користувачів Інтернету – студентів.

«Ми  вважаємо, що провідні вищі навчальні заклади, хоч вони і не підпорядковані  місту, мають бути забезпечені безкоштовним доступом до Інтернету. Який  саме навчальний заклад стане першим – визначить голосування, тож я закликаю  студентів бути активними і „лайкати“ свою alma-mater на сайті  wifi.ua», – зазначив  він.

Нагадаємо,  в перший тиждень функціонування Проекту  мережею Wi-Fi скористалося близько 12,5 тисяч осіб, при цьому завантаженість каналів становить 20-25%, швидкість трафіку — 2 Мб / с.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути