chrome firefox opera safari iexplorer

На Дніпропетровщині втоплять автобус заради музею. ФОТО

15 листопада 2012 о 10:27

Дніпропетровські дайвери поповнять розмальованим автобусом підводний музей на дні кар'єру в селі Новомиколаївка Дніпропетровської області.

Про це пише Комсомольская правда в Украине.

Керівник клубу дайверів, Андрій Воробйов, розповів, що автобус друзі подарували клубу друзі зі словами «дайте автобусу нове життя». Краном вони доставили автобус на берег водойми, де і розмалювали, щоб смішніше виглядав. Незважаючи на те, що габарити його невеликі, із зануренням дайверам доведеться повозитися, для цього знадобляться парашути і буксировщик.

У воду дайвери занурюють тільки металеві коробки, які ніяк не можуть нашкодити підводним жителям. Більш того, експонати підводного музею навіть приносять користь мешканцям затопленого кар'єра — занурені об'єкти вже обросли водоростями і прісноводними мідіями, також вони являють собою затишне містечко (серед голих гранітних стін) для риб, яких, до речі, за останні 3 роки стало набагато більше.

Зараз на дні кар'єру розташовуються 7 об'єктів — кабіна «Камаза» (на глибині 48 м), велика автоцистерна (43 м), корпус «Запорожця» (40 м), мотоцикл і велика труба (30 м), трохи вище них — пивний павільйон і «Жигулі», а на глибині 14 м буде розташовуватися автобус.

За словами Андрія Воробйова, це не просто незвичайний музей, а цілий парк для дайверів — на його базі тренуються і розважаються підводники.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути