chrome firefox opera safari iexplorer

Перший номер збірної України зі спортивної гімнастики проміняв Україну на Росію

12 листопада 2012 о 11:31

Перший номер чоловічої збірної України зі спортивної гімнастики Микола Куксенков буде виступати за Росію. Про це РИА Новости повідомив державний тренер російської збірної Валентина Родіоненко.

Родіоненко розповіла, що питання зі зміною громадянства Куксенкова має вирішитися в найближчі два місяці. Тренер російської збірної висловила сподівання, що українська сторона не стане чинити перешкод переходу Кусенкова під російський прапор.

За словами Родіоненко, 23-річний Куксенков вже давно хотів змінити спортивне громадянство. Вперше про таку можливість гімнаст повідомив чотири роки тому, але тоді проти виступив його батько, який тренував українську збірну. Тепер же гімнаст не зустрів жодної протидії, тому він може змінити команду.

Тренер наголосила, що сама збірна Росії не робила нічого для того, щоб Куксенков залишив українську команду. «Ми його не переманювали, він сам завжди говорив, що хоче виступати за нашу країну. Він вважає себе росіянином», — сказала Родіоненко.

На рахунку Куксенкова дві бронзові медалі чемпіонатів світу. У 2009 році він став третім у вправах на перекладині, через два роки він став третім в абсолютній першості.

На Олімпійських іграх у Лондоні українець зупинився за крок від медалі в абсолютній першості. Збірна Росії на Іграх-2012 завоювала дві медалі, обидві на рахунку Дениса Аблязіна. Він узяв срібло опорному стрибку та бронзу у фіналі вільних вправ.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Спорт в Україні

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути