chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у столиці відкривається виставка легендарного британського фотографа

14 листопада 2012 о 11:31

Сьогодні у столиці відкривається виставка легендарного британського фотографа Біла Брандта, якого називають «батьком» класичної фотоеротики, повідомляє «Сніданок з 1+1».

Плече, око, рука – кожна деталь людського тіла – довершена, еротична, а головне, природна, скульптура – таким наше тіло до нього не бачив ще жоден об'єктив фотокамери. Схрещені людські пальці тут більше нагадують велетенську скелю десь на безлюдному острові в океані.

Під таким незвичним кутом на оголене людське тіло до британського фотографа ще не дивився ніхто. Поменше світла, побільше власне тіла у кадрі – за таким принципом у досить бідні на еротику 30 роки створював свої шедеври британець Біл Брандт.

Тоді його фотографії створили справжній переворот у фотомистецтві. Адже він першим використав ширококутний об'єктив на такій близькій відстані. І тільки тоді оголені тіла перестали бути просто… еротикою. Не тільки побачити, а й привласнити класичний витвір еротичного жанру українці мають змогу ще до січня місяця.

Саме стільки британська виставка гостюватиме у столиці. Щоправда, ціни, на відміну від самих робіт, фантазію аж ніяк не збуджують. «В середньому їхня ціна – 4,4 тисячі фунтів – це великі, а маленькі – 2,5», — каже куратор виставки.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини культури