chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Україні стартує Тиждень безпеки дорожнього руху

12 листопада 2012 о 08:52

З 12 листопада в Україні стартує «Тиждень безпеки дорожнього руху». Метою стане профілактика дорожньо-транспортних пригод.

Про це керівник Департаменту ДАІ МВС України Валерій Лозовий наголосив під час брифінгу, передає УНН.

Під час брифінгу було оприлюднене звернення до учасників дорожнього руху з проханням безумовно дотримуватися вимог ПДР. У брифінгу взяли участь представники Мінінфрастуктури, МОНмолодьспорту, МОЗ, Моторно-транспортного страхового бюро України, кількох громадських організацій.

За словами Валерія Лозового, захід триватиме із 12 до 18 листопада цього року. Ця масштабна акція під егідою ООН в Україні пройде вже втретє.

Начальник ДДАІ МВС зазначив, що ситуація в нашій державі, на жаль, не така позитивна, як цього б хотілося. За даними правоохоронців, щодоби в Україні реєструється близько 70 дорожньо-транспортних пригод, в яких у середньому гинуть 14 громадян, а близько 100 – отримують травми. У цьому році в ДТП уже загинули близько 4 тисяч людей.

Основними причинами трагедій керівник ДАІ назвав перевищення вимог швидкісного режиму, керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння та порушення правил проїзду перехресть.

Крім того, Валерій Лозовий зазначив, що не досить уважними є громадяни, які беруть участь у дорожньому русі в якості пішоходів. Наслідком цих порушень стає ситуація, коли за чужу легковажність та байдужість платять невинні люди.

«Мета „Тижня безпеки“ – це не кількість виявлених порушень та складених адміністративних протоколів. Основна мета – це профілактика правопорушень», – наголосив Валерій Лозовий.

Зниження рівня аварійності правоохоронці планують досягнути за рахунок того, що звертатимуть підвищену увагу на дотримання водіями транспортних засобів правил особистої безпеки – користування пасами безпеки, мотошоломами. Під прискіпливою увагою інспекторів ДАІ опиняться і любителі розмовляти по телефону, перебуваючи за кермом авто.

Утім, не залишаться без уваги і порушення з боку пішоходів, оскільки працівники ДАІ контролюватимуть обстановку на пішохідних переходах поблизу навчальних закладів та в місцях найбільш пожвавленого дорожнього руху.

Упродовж «Тижня» БДР правоохоронці планують проведення тематичних «круглих столів». Під час його проведення добровільні донори матимуть змогу здати кров для тих, хто постраждав у результаті ДТП.  День завершення Тижня БДР – 18 листопада – обраний не випадково, адже в цей день відзначатиметься Всесвітній день пам’яті жертв, загиблих у ДТП.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути