chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві на Хрещатику з'явиться карусель і курсуватиме «потяг Миколая»

22 листопада 2012 о 10:10

У рамках Новорічно-різдвяного селища, яке вже 8 грудня відкриється у центрі столиці, на площі біля Пасажу з'явиться атракціон «Київська Карусель».

Крім того, від Майдану Незалежності до Бессарабської площі курсуватиме «Потяг Святого Миколая», повідомляє прес-служба КМДА.

Потяг їздитиме Хрещатиком, у робочі дні – на тротуарній частині вулиці, у вихідні та святкові – на проїжджій частині. Захід супроводжуватиметься розважальною програмою.

Також з 16 листопада до 13 січня на непарній стороні вул. Хрещатик працюватиме III Благодійний різдвяний ярмарок Української православної церкви «Від Миколая до Різдва». Зокрема, у центрі міста від вул. Городецького до вул. Прорізної буде розміщено 25 будиночків різдвяного ярмарку.

Новорічно-різдвяне селище працюватиме з 8 грудня до 19 січня (щоденно з 11.00 до 22.00).

Під час дії Новорічно-різдвяного селища буде організовано чергування машин швидкої медичної допомоги та аварійно-рятувальної служби. Крім того, міська влада обіцяє встановити у центрі достатню кількість туалетів.

Охорону громадського порядку під час дії заходу забезпечуватиме міліція.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути