chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні знову запрацювали зали з ігровими автоматами

05 листопада 2012 о 11:03

В Україні знову запрацювали зали з ігровими автоматами, а апарати, які заборонили в 2009 році, тепер офіційно називаються лотерейними.

Адміністратори уточнюють, що працюють легально, а не в обхід скандального закону про заборону грального бізнесу, пише «Сегодня».

В одному з таких залів на Лук'янівці в Києві два десятки автоматів, співробітники в уніформі, охорона, по залу ходить дівчина, яка пропонує напої.

Співробітники салону стверджують, що у них працюють не заборонені законом автомати: «У нас же не автомати, а державна лотерея».

У МВС кажуть, що нові лотереї з автоматами дійсно «державна лотерея».

«Їх документи в порядку. Головне — не форма апарату, а зміст. Вони закону не порушують», — сказав прес-секретар МВС Володимир Поліщук.

За його словами, нелегальних клубів в Україні з початку року виявлено сотні, в одному тільки Києві — понад півтисячі.

Як відомо, 15 травня 2009 року Верховна рада прийняла закон про заборону грального бізнесу в Україні.

Законом забороняється не лише гральний бізнес, але й участь в азартних іграх.

4 червня президент Віктор Ющенко ветував цей закон, проте 11 червня Верховна рада подолала вето президента, і 23 червня закон був підписаний.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути