chrome firefox opera safari iexplorer

Відтепер з Дніпропетровська до Києва можна доїхати за 5 годин

12 листопада 2012 о 09:01

Між Києвом і Дніпропетровському тепер курсує «Український експрес».

Новий електропоїзд Hyundai Rotem розрахований на 579 місць. З одного міста в іншій поїзд добирається за 5 годин 13 хвилин, а його склад складається з 3 вагонів першого класу і 6 — другого.

«Ми скорочуємо поїздку в столицю на годину. Це новий рекорд у сфері залізничного сполучення» — похвалився заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Темник на церемонії запуску нового електропоїзда, пише КП в Україні. Старий поїзд, що курсував раніше на цьому маршруті, на металобрухт не відправлять.

За словами начальника Придніпровської залізниці Олександра Момота, його будуть використовувати на інших напрямах «Укрзалізниці». З Дніпропетровська новий поїзд вирушатиме двічі в день — 7.24 і 17.36.

А з Києва на «Українському експресі» можна виїхати в 6.57 і 17.42. Вартість квитка — 335 грн. або 226 грн. в залежності від класу подорожі.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути