chrome firefox opera safari iexplorer

Цього тижня Україною пройдуть масштабні урагани

03 грудня 2012 о 12:28

Цього тижня на території України очікуються вітри значної швидкості, подекуди аж до ураганів, через негоду можуть бути відключені електромережі та утворитися масштабні затори. Про це під час брифінгу повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда, передає кореспондент УНН.

М.Кульбіда розповів, що ще в п'ятницю температура повітря в Україні була аномально теплою, подекуди досягаючи 22 градусів тепла.

«Вже цієї ночі температура знизилася, циклон, про який ми говорили ще минулого тижня, зумовив несприятливі погодні умови з великою кількістю небезпечних явищ. Вітер вже досяг швидкості 24 м/с і буде посилюватись. Очікуються пориви вітру 20-25 м/с, на Півдні — найбільша швидкість, навіть ураган, швидкість може досягнути 35. А ураган це швидкість 32м/с. На Чорному морі можуть виникнути хвилі висотою 5 м», — сказав М. Кульбіда.

М.Кульбіда наголосив на то у, що циклон також спричинив в Україні небувалий атмосферний тиск — 980 мілікар.

«Сьогодні буде не сприятлива погода, мокрий сніг, на Сході і Півдні дощі. Але вже завтра вдень опади припиняться, разом з тим у першій половині грудня в Україні буде ще декілька циклонів, що спричинить велику кількість небезпечних явищ. Такі погодні умови ускладнень роботу енергетичної галузі, може бути відключення електроенергії, утворяться затори на дорогах», — розповів Кульбіда.

Він додав, що температурний режим в середньому становитиме 1-7 градусів морозу вночі та близько 0 вдень.

Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути