chrome firefox opera safari iexplorer

Українці досі «ведуться» на байки телефонних шахраїв і бідніють на тисячі доларів

14 грудня 2012 о 08:51

Телефонні шахраї продовжують збирають данину з довірливих жертв.

Якщо вам телефонують і розповідають, що ваші рідні потрапили в міліцію та просять заплатити гроші за полагодження справи – не вірте, йдеться в сюжеті ТСН.

Дві ночі поспіль мешканці Бориспільського району Київської області не могли спокійно спати. Невідомі тероризували їх дзвінками: буцімто їхні рідні потрапили до міліції, і щоб звільнити родичів необхідно викласти кругленьку суму.

«Пролунав у телефонній трубці голос мого сина. Каже, розбив машину, мамо, давай гроші», — розповідає селянка Тамара Мальцева. Далі слухавку перехопив начебто слідчий зі словами, що син збив людину і йому світить в'язниця. Але справу можна зам'яти. Ціна питання – 3 тисячі доларів. Перелякана жінка подзвонила до невістки. Слухавку взяв син. «Він каже: Бог із тобою. Я сплю», — каже пані Тетяна.

Наступного ранку селом пішли розмови, що такі дзвінки лунали ледь не в кожного другого.

Схема однакова, різнилися лише суми хабарів. У когось намагалися видурити й 5 тисяч доларів. Кілька людей таки заплатили гроші. Ошукані соромляться про це говорити.

У міліції дивуються, чому люди досі вірять дуже старій схемі шахраїв. «У нас по Борисполю 7 заяв. Із них 3 людини віддали свої гроші шахраям. А у Фастівському районі у нас 12 таких заяв», — розповів речник міліції Київської області Микола Жукович.

У правоохоронців уже є підозрюваний. За підрахунками слідчих, він зумів збагатитися майже на 100 тисяч гривень. Але це дані лише з двох районів області.

А по всій Україні таких випадків, ймовірно, сотні. І лише одиниці звертаються в міліцію.

Розділи: Суспільство