chrome firefox opera safari iexplorer

Софія Київська досі не отримала обіцяний мільйон на реставрацію

16 жовтня 2011 о 21:39

1 мільйон 150 тисяч державних гривень, які мали піти на благоустрій Софії Київської у 2011 році, досі не дійшли до заповідника.

Тому цього року ремонт Софії, яка саме святкує своє 1000-річчя, проводити не будуть, пише ЛігаБізнесінформ з посиланням на гендиректора заповідника Неллі Куковальську.

«Ми вже тижні зо два, як можемо отримати гроші, але їх поки нема і не знаю, коли вони будуть. Боюсь, що цей тендер ми будемо відміняти. Якщо гроші таки надійдуть, ми будемо їх повертати», — сказала гендиректор.

«Подивіться, що робиться на дворі. Коли замерзне земля, яку траву ми будемо сіяти і дерева садити? У кінці року таку суму небезпечно використовувати. А чи виділять гроші наступного року – не знаю», — додала Куковальська.

Як повідомлялося раніше, в Софії Київській мали провести благоустрій на 1 мільйон 100 тисяч гривень. Переможцем відкритих торгів з благоустрою території заповідника стало українсько-польське підприємство Укрпольреставрація.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути