chrome firefox opera safari iexplorer

У заповіднику «Софія Київська» хочуть створити дитячий центр та лекторій

31 січня 2013 о 15:12

У національному заповіднику «Софія Київська» буде створено дитячий центр та лекторій. Про це в інтерв’ю УНІАН директор заповідника Олена Сердюк, відповідаючи на запитання, як заповідник підвищуватиме відвідуваність.

«З нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі колектив заповідника «Софія Київська» почав розробляти цілий ряд нових наукових тем, лекції, екскурсії і планує великий виставковий проект, що відкриється влітку. Окрім цього, дуже важливою для нас є робота з дітьми, з підлітками», — зауважила О.Сердюк.

Вона повідомила, що зараз опрацьовується питання про створення дитячого центру, а також лекторію для дітей та молоді. Директор заповідника висловила сподівання, що центр буде відкрито вже цього року. У закладі для дітей проводитимуться заняття, уроки і майстер-класи.

О.Сердюк вважає, що пам’ятки національного заповідника «Софії Київської» є складними об’єктами, розуміння яких потребує різноманітних знань, в такий спосіб заповідник готуватиме собі майбутнього глядача.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути