chrome firefox opera safari iexplorer

Відому львівську «Криївку» та «Гасову лямпу» хочуть закрити

05 грудня 2012 о 10:31

Відомі на всю Україну львівські ресторани «Криївка», «Гасова лямпа», «Жидівська кнайпа», «Львівська копальня кави» та інші заклади мережі !Fest можуть бути закриті через претензії Управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації.

За словами начальника відомства Валерія Потюка, заклади були побудовані в охоронній зоні ЮНЕСКО без дозвільної документації і тим самим знищують культурну спадщину міста, пише «Комерсант-Україна».

Претензії до мережі висунули і в комісії Львівської міськради з видачі дозволів на розміщення літніх майданчиків. Суть нібито порушень, схожа.

З іншого боку, на захист мережі став навіть мер Львова Андрій Садовий.

«Львів — туристичне місто, і мережа унікальних ресторанів значно збільшує приплив туристів. Я вважаю, що закривати мережу не можна, тим більше „Криївку“. Власникам раніше вже висувалися претензії, але вони виправляли порушення — це ж можна зробити і тепер», — зазначив він.

Власники мережі називають претензії управління архітектури необґрунтованими. За їх словами, ситуація нагадує чиєсь намагання привласнити перспективний бізнес. Про це свідчать масові перевірки різними органами, яких за півроку вже було аж 61.

За словами співвласника мережі Андрія Худо, зараз практично всі претензії зняті, бо доведено, що документи оформлені правильно.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути