chrome firefox opera safari iexplorer

Як краще сьогодні зустріти 2013-й рік? Поради фахівців

31 грудня 2012 о 10:12

Не потрібно поспішати одразу 1 січня ховати чи викидати символи старого року. Щоб Дракон не образився, астрологи радять притримати їх до 10 лютого 2013 року, коли, за східним календарем, розпочнеться Рік Змії. Але за нашою традицією, вже у новорічну ніч варто готуватися зустрічати покровителя року.

По-перше, радять експерти, не потрібно боятися номера року. 365 днів під цифрою 13 не обіцяють нічого небезпечного. Рік, звичайно, буде непростим, але зустріти його потрібно весело і ситно. І бажано не їхати далеко. Краще зустріти новий рік вдома, або, принаймні, у своїй країні. Юпітер, який керує далекими подорожами, розташований вкрай несприятливо, говорять астрологи. Тим більше, Змія не терпить шуму і зайвих рухів. Тому зустрічайте Новий 2013 у невеликому колі своєї родини або друзів.

Коротка характеристика року

 onwomen.ru

  • 2013 — рік чорної водяної Змії
  • Китайська назва Змії: Ши
  • Це шостий знак в китайському Зодіаку
  • Час доби під управлінням Змії: 9:00 – 11:00
  • Відповідний знак у західному Зодіаку: Діва
  • Елемент: Вогонь
  • Полярність: Негативна
  • Рік Змії вступить в свої права 10 лютого 2013 і триватиме по 31 січня 2014
  • Космічний елемент року – вода, колір – чорний.
  • Року Змії відповідають такі кольори: чорний, синій (блакитний) і зелений.
  • Стихія – вода, якій властива рухливість, динамізм і мінливість. Чорна Змія несе людям несподівані приховані зміни, нестабільність і мінливість. Ось чому важливо в рік Змії заздалегідь усе планувати і правильно оцінювати, перш ніж що-небудь робити. Потрібно стати у рази обережнішими і обачнішими.

Як прикрасити будинок

 arabio.ru

За східним гороскопом, космічним елементом Змії є вогонь. Тому палаючі свічки або камін – це ідеальна прикраса для свята. Довгі красиві свічки в підсвічнику ідеально підійдуть. Обираючи свічки, виберіть виті свічки, за формою схожі на двох скручених змій.

Змія на новорічній ялинці повинна займати найпомітніше місце. Ялинку прикрасьте сріблястою мішурою і кулями, що переливаються.

Змійкою повинні спускатися гірлянди. Ще можна прикрасити ялинку кольоровим дощиком, при включених вогниках він буде переливатися, і буде схожий на зміїну шкіру.

У самій квартирі можна розставити скляні прикраси та скляні статуетки.

У чому зустрічати рік Змії

 runyweb.com

Змія полюбляє елегантні наряди з гладкої тканини. Атлас, шовк, шифон просто ідеальні тканини для новорічного костюму. Кольори повинні бути відтінками води: лазуровий, світло-блакитний, синій, морської хвилі і навіть чорний.

Втім, оскільки змії також бувають і відтінками зеленого, червоного, жовтого, сріблястого, то можете підібрати наряд такого кольору, окрім білого однотонного кольору. Доречним буде браслет, каблучка або кольє у вигляді змії.

У новорічну ніч 2013 уникайте нарядів з «шорстких» тканин, таких як грубого льону, вельвету. Не сподобаються Змії в аксесуарах або одязі вставки з крокодилячої, зміїної шкіри. Так що аксесуари вибирайте з гладких, красивих і блискучих тканин.

За забарвленням одяг повинен нагадувати зміїні візерунки або воду. Наряди з метеликами, квітковими, космічними мотивами відкладіть до наступного разу.

Якщо через комплекцію тіла ви не можете надіти відверту сукню, тоді одягніть блискучі рукавички або пояс з шовку відповідного кольору. Головне, щоб новорічний наряд виглядав багато і елегантно, це в 2013 році обіцяє принести успіх у фінансах. Чоловіки можуть одягтися як завгодно, тільки не варто одягати білу сорочку, Змія цього не любить.

Освіжіть себе парфумами. Чоловіки повинні бути гладко поголеними. Представниці жіночої статі можуть поекспериментувати з макіяжем, зробити на очах чіткі стрілки, використати блискітки і темні блискучі тіні. Губи нафарбуйте блиском або глянцевою помадою.

Зачіски у новорічну ніч повинні бути акуратними і гладкими. Діадема або красива шпилька у волоссі анітрохи не зашкодить.

Щоб Новий 2013 рік був вдалий у грошах, фахівці радять чоловікам загорнути якусь сріблясту монетку у шовкову чорну хустинку і покласти її до лівої кишені брюк або піджака. Щоб було побільше уважності, міцної пам’яті і розуму, — варто покласти до кишені шматочок малахіту.

Геометричні візерунки золотистого, бежевого і коричневого кольору – це прохання про здоров’я і довголіття для людей старшого віку. Тому на Новий рік бабусі можна подарувати, наприклад, хустинку з геометричними фігурами відповідного забарвлення.

Поради для новорічного столу

Новорічний стіл покрийте блискучою скатертиною, краще, якщо це буде синій однотонний колір. Підійде скатертина і будь-якого іншого кольору, головне, щоб був геометричний орнамент.

Вишуканим має бути і сервірування столу. Так що дістаємо тонкий фарфор, родинний кришталь, столове срібло. Фігурка змії – обов’язкова прикраса на столі.

Святкове меню

 epochtimes.ru

У новорічну ніч на столі просто обов’язкова присутність м’ясних страв. Але й салати також знайдуть своє місце на святковому столі, адже як можна обійтися на Новий рік без олів’є та салату з крабовими паличками. На гаряче можна подати індичку або кролика, бо це — улюблена страва змії. Індичку або кролика можна смажити на грилі, запікати в духовці, тушкувати на сковорідці.

Змія – любителька делікатесів і розкоші. Вона не буде заперечувати, якщо на столі, в якості екзотичних страв, з’являться страви з лапок жаби або раків. Можете поставити на стіл смачного вугра і прикрасити його, за формою він нагадає змію.

Непоганою закускою для гостей може стати закуска з яєць. Прикрасьте зеленню делікатесні закуски, так Змія знайде «де сховатися». Якщо на столі буде риба, то це просто ідеально, оскільки це рік водяної змії. У виборі риби ви можете не обмежуватися.

Посередині столу обов’язково поставте вазу з гілочками сосни – це символ благополуччя і довголіття на Сході.

І ще кілька порад

Ні в якому разі не повертайте борги у святковий день, інакше весь рік може виявитися безгрошовим. І нічого не займайте у новорічну ніч!

Зустрічайте Новий рік у новому одязі. Тоді удача буде на вашому боці.

Будинок обов'язково повинен бути прикрашений. Оскільки стихією Нового 2013 є вода, то в прикрасах будинку повинні бути присутніми «водні» мотиви, щоб «задобрити» Змію. Це можуть бути черепашки, морські зірки, фігурки риб, восьминогів і, звичайно ж, змійки.

Щоб наступний рік був вдалим і приємним, напередодні свята варто провести генеральне прибирання. Але 1 січня варто утриматися від домашнього прибирання. В іншому випадку весь рік обернеться різними труднощами.

Під час святкування Нового року пам’ятайте, що, незалежно від свого розміру, Змія вибирає собі таку їжу, щоб не піддавати стресу себе при її ковтанні. Тому намагайтеся не переїдати у новорічну ніч 🙂

Підготувала Юлія Царенко, «Рідна країна»

За матеріалами сайтів korusna.info, myvin.com.ua, lgbt.org.ua

Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути