chrome firefox opera safari iexplorer

Напередодні 2013 року в Дніпропетровську оберуть найкращу змію

23 грудня 2012 о 12:52

Учасниць цього незвичного конкурсу краси — 13 (з огляду на порядковий номер наступного року Змії). При цьому кожна з них представляє якусь конкретну країну.

Котра з них найкраща, стане відомо на початку наступного року. Проголосувати за красуню в зміїній шкірі можуть усі бажаючі в Палаці дітей та юнацтва Дніпропетровська, пише Україна молода.

Повзучу фауну України на цьому конкурсі представляє жовтопузий полоз. Це одна з найдовших змій на теренах нашої країни. Водиться переважно у Дніпропетровській і Запорізькій областях.

Конкуренцію жовтопузому доведеться витримати ще ту. Одна міс Парагвай, тобто парагвайська анаконда, чого варта. Ці змії виростають у довжину до 4,5 метра й більше. Доволі агресивні. Втім, нічого дивного. Адже парагвайські анаконди у природі харчуються крокодилами.

У залежності від місця, де живуть ті чи інші змії, мають на цьому конкурсі своїх представників й інші країни. Так, Австралію представляє тигровий пітон, Мексику — королівська змія, США — маїсовий полоз, Бразилію — удав конструктор тощо. Прикметно, що всі учасники конкурсу — неотруйні.

Усі плазуни — із колекцій дніпропетровців Геннадія та Євгена Буяноверів, батька з сином, та Дмитра Бузовського. У родині Буяноверів змій розводять вже понад 10 років.

«Головне — подолати страх, — каже Євген Буяновер. — В усьому іншому утримувати змію в домашніх умовах — суцільне задоволення. Вони досить милі, цікаві і легко приручаються. До того ж їдять один раз на 7—10 днів. А тигровий пітон, наприклад, без їжі може обходитися і взагалі добрих півроку. При цьому змії абсолютно безшумні, адже жодних звуків не видають».

Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути