chrome firefox opera safari iexplorer

Ялтинський заповідник розширять на 3 тисячі гектарів

11 грудня 2012 о 11:38

Межі Ялтинського гірничо-лісового природного заповідника планують розширити на 3 тис. га. Відповідні рішення прийнято на засіданні Координаційної ради з питань формування національної екологічної мережі в АРК. Про це УНН повідомили у прес-службі уряду.

Заступник Голови Ради міністрів Криму Георгій Псарьов нагадав, що доручення підготувати та внести пропозиції щодо розширення меж Ялтинського заповідника дав Президент України Віктор Янукович під час робочої поїздки до Криму в 2011 році. «На підготовку необхідних документів Кабінет Міністрів з державного бюджету виділив Раді міністрів субвенцію. Група кримських учених і профільних фахівців розробили матеріали до проекту зміни меж і розширення території Ялтинського заповідника з урахуванням всіх унікальних природних об'єктів, які необхідно зберегти», — зазначив Георгій Псарьов.

У свою чергу голова Республіканського комітету АРК з охорони навколишнього природного середовища Дмитро Татаров додав, що «необхідність розширення меж Ялтинського заповідника назріла давно». Заповідник був створений в 1973 році на базі лісгоспу. У радянський час без прогнозу і аналізу геоекологічної ситуації було допущено ряд помилок в генеральному плані розвитку Великої Ялти, в тому числі, і в організації Ялтинського заповідника. «Заповідник не має буферної зони і впритул примикає до населених пунктів. Це значно ускладнює забезпечення його охорони та дотримання заповідного режиму. Крім того, при створенні заповідника не було вирішено питання про виключення з його території колишнього кар'єру, який з часом перетворився на міське звалище. Критична ситуація склалася також з кладовищем: площа під захороненням — 24 га, з них 14 — зайнято на площах без відводу», — пояснив Дмитро Татаров.

В даний час площа Ялтинського гірничо-лісового природного заповідника становить 14,523 тис. га. Згідно з підготовленими матеріалами, площа заповідника складе 17,5 тис.га.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути