chrome firefox opera safari iexplorer

Ханський палац у Криму стане дорожчим за Ермітаж і Лувр

09 січня 2013 о 09:31

Майбутнє підвищення вартості вхідних квитків на музейні об’єкти Бахчисарайського історико-культурного заповідника зробить його вищим у ціновій категорії таких найбільших у світі художніх та культурно-історичних музеїв, як «Ермітаж» у Санкт-Петербурзі та «Лувр» в Парижі і, відповідно, ще менш доступним і для кримчан, і загалом для жителів України, передає сайт «Крим.Коментарі»

Так, згідно з наказом від 02.01.2013 «Про встановлення вартості вхідних квитків на музейні об’єкти заповідника», опублікованим на офіційному сайті заповідника, з 1 березня цього року загальний квиток у Ханський палац з усіма виставками коштуватиме 120 грн для дорослих і 60 грн – для учнів.

Для тих, хто захоче відвідати ще й древнє печерне місто Чуфут-Кале, яке входить до складу Бахчисарайського заповідника доведеться доплатити 50 грн (учню — 25 грн).

Таким чином, відвідування палацу і печерного міста однієї середньостатистичної сім’ї з двома дітьми обійдеться в 510 гривень, і це не рахуючи транспортних витрат.

Примітно, що для громадян Росії та Білорусі відвідування Ермітажу коштує — 150 рублів (близько 40 грн), для іноземних громадян — 400 рублів (це близько 100 гривень).

Причому для пенсіонерів, дітей та студентів (будь-яких країн) — безкоштовно. Квиток у Лувр коштує близько 10 євро (трохи більше 100 гривень).

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути