chrome firefox opera safari iexplorer

На посаду міністра культури розглядають п'ять кандидатур

14 січня 2013 о 12:40

Віктор Янукович проводить консультації щодо кандидатури міністра культури. Про це пише Коммерсант-Украина з посиланням на прес-службу адміністрації президента.

«Зараз розглядаються різні кандидатури, і президент поки не ухвалив остаточного рішення. Проводиться діалог з культурною елітою»,- повідомили в АП.

Голова підкомітету з питань охорони та популяризації культурної спадщини бютівець Олександр Бригинець розповів, що на посаду міністра культури претендують кілька можливих кандидатів.

«Найбільше в кулуарах говорили про призначення Ганни Герман, але тоді ще обговорювалася ідея, що Дмитро Табачник буде віце-прем'єром з гуманітарного блоку. Однак пані Герман заявила, що не буде працювати у підпорядкуванні Табачника», — розповів Бригинець.

«Тепер, оскільки Дмитро Табачник не став віце-прем'єром, можливо, знову спробують переконати Ганну Герман. Говорили також, що міністром може бути Володимир Гришко (оперний співак), Тимофій Кохан, Юрій Богуцький (діючі заступники міністра культури) або Таїсія Повалій (депутат від Партії регіонів)»,- говорить пан Бригинець.

Раніше чоловік і продюсер Таїсії Повалій Ігор Ліхута заявляв журналістам, що його дружині не надходили пропозиції очолити Міністерство культури.

Нагадаємо, 24 грудня президент Віктор Янукович затвердив новий склад Кабінету міністрів на чолі з прем'єром Миколою Азаровим. Зокрема в оновленому уряді деякі міністри зберегли свої портфелі, деякі пішли на підвищення. Кільком колишнім членам Кабміну не знайшлося місця на Грушевського. При цьому Янукович не призначив тільки одного міністра — голову Мінкульту.

Джерело ZN.UA у Кабміні повідомляло, що серед претендентів на посаду міністра культури — три чиновники Мінкульту, у тому числі і екс-міністр Кулиняк, а також заступник Київського голови з гуманітарних питань.

Джерело: ZN.UA
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути