chrome firefox opera safari iexplorer

Міністра культури Кулиняка оголосили ворогом української культури

12 квітня 2012 о 14:50

Під час акції на захист українського дубляжу, яка відбулася біля Кабміну у четвер, міністра культури Михайла Кулиняка оголосили ворогом української культури.

Про це повідомляє кореспондент «Української правди».

За таке рішення проголосували близько 200 учасників акції під будинком уряду. Серед вимог — скасування урядової постанови №168.

«У лютому 2012 року уряд прийняв постанову № 168, яка заохочує демонструвати в наших кінотеатрах фільми, дубльовані в Росії російською мовою. Досі фільми мали дублюватися та озвучуватися лише в Україні», — повідомила одна з активісток Катерина Чепура.

Окрім громадських активістів до акції приєдналися і відомі українські музиканти, письменники, видавці, народні депутати та навіть представники білоруської опозиції.

Серед них — Ірена Карпа, Брати Капранови, казкар Сашко Ліриник, музикант Сергій Фоменко, вокаліст гурту ТНМК Фагот, актор Євген Нищук, музикантка Галя тельнюк та інші.

Учасники акції розгорнули під Кабміном величезну плівку з кадрами з фільмів, дубльованих українською мовою.

«Економічний та ідеологічний ринок віддається у іншу державу. Це диверсія і саботаж України. Основа держави – це не шахти, а культура», — заявив Лірник.

Серед вимог також повернення апаратури студії Le Doyen і забезпечення можливості дубляжу на студії фільмів. Як відомо, напередодні у студії податковою міліцією був проведений обшук і вилучені сервери і документи.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути