chrome firefox opera safari iexplorer

«Українську культуру» очолила племінниця міністра культури Кулиняка?

17 травня 2012 о 14:20

Після того, як 20 квітня з редакції держвидання «Українська культура» звільнився повним складом колектив журналістів, його очолила… племінниця міністра культури Михайла Кулиняка.

Про це повідомляє за результатами представлення 1000-го випуску «Української культури» у Києві медіатаблоїд «Дуся».

У таблоїді зазначається, що робота у державному журналі не така уже й завидна, що піднімали «Українську культуру» ледь не на одному ентузіазмі попередні члени колективу і видання з совкового та занудного стало цілком читабельним та цікавим.

Колишній редактор Марія Хрущак та колектив пояснювали своє звільнення тим, що перед ними поставили вимогу випускати журнал щомісяця, але грошей не вистачало навіть на випуск у квартал, не було гонорарного фонду, їх постійно годували обіцянками, тож довелося піти.

Що з журналом станеться після звільнення усієї редакції, всім київським журналістам було цікаво. І тут сюрприз – стає відомо, що «Українську культуру» очолить Оксана Гайдук, яку колишні працівники журналу називають родичкою міністра-скрипаля.

«15-го травня на моє місце призначили випускницю Інституту журналістики, племінницю міністра культури України Оксану Гайдук», – заявила на представленні 1000-го випуску вже колишній головний редактор журналу Марія Хрущак.

Судячи з сторінки Оксани Гайдук у соцмережі Facebook, дівчині десь 23-24 роки. У 2006-му вона закінчила школу № 16 у місті Кузнецьк Кемеровської області Російської Федерації.

Освіту журналіста племінниця Кулиняка отримувала в Інституті журналістики при університеті Шевченка. А своїм роботодавцем Оксана вказала дядькове Міністерство культури і туризму.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути