chrome firefox opera safari iexplorer

У Будинку вчителя діти пропагували українську культуру

12 квітня 2012 о 08:53

11 квітня у столичному Будинку вчителя  відбувся урочистий концерт, який було присвячено пам’яті українського генія Тараса Григоровича Шевченка. Захід відбувся за підтримки Фонду Миколи Томенка «Рідна країна».

Подивитися та послухати Шевченка у виконанні  творчих колективів прийшли заступник Інституту літератури ім... Т. Г. Шевченка Сергій Гальченко, низка народних депутатів України, відомі вчені, письменники та артисти.

Родзинкою вечора стали запрошені на свято земляки Кобзаря, учні та педагоги Шевченківської спеціалізованої школи-інтернату Звенигородського району Черкаської області, які представили публіці свій творчий звіт.

Вони презентували столичному глядачеві не лише геніальні поезію та пісні на слова Шевченка, а й чудову музику у виконанні талановитих дітей.

Глядачів розважали своєю творчістю зразковий хоровий колектив "Надія, ансамбль "бандуристів «Срібні струни», вокальні ансамблі «Росинка» та «Світанок», хореографічний колектив «Зорепад».

Виступаючи з вітаннями, Віце-спікер парламенту М. Томенко зазначив, що цей захід має високу цінність, бо саме тут можна відчути сильну «шевченківську» енергетику, адже творчі колективи прибули з тих місць, де народився та виховувався майбутній поет.

На думку М. Томенка, сьогодні важливо давати можливість цим дітям виступати не лише в межах історичної Батьківщини Кобзаря, а на такій відомій столичній сцені як колишній Будинок українського парламенту, а сьогодні міський Будинок вчителя.

«Я переконаний, що святкові заходи, які проходять до 200-річчя  Шевченка, влада не повинна перетворювати у побудову вертолітного майданчика біля його пам’ятника. Найкраща пошана Кобзаря має відбуватися шляхом популяризації його ідей та цінностей», — зазначив М. Томенко.

 

«Рідна країна», фото газети «Голос України»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути