chrome firefox opera safari iexplorer

У Будинку вчителя пройде літературно-мистецький вечір, присвячений Шевченку

01 березня 2012 о 14:40

2 березня 2012 року о 16.00 в конференц-залі Київського міського будинку вчителя розпочнеться літературно-мистецький вечір, який пройде в рамках проекту Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» «Шляхами Тараса Шевченка».

Цим урочистим вечором розпочинається цикл заходів, які присвячені щорічним Шевченківським дням.

В рамках свята відбудеться презентація факсимільного видання альбому малюнків Тараса Шевченка 1845 року до 198-й річниці від дня його народження. Цей проект було реалізовано завдяки Фонду «Рідна країна».

У презентації візьмуть участь Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко, заступник директора Інституту літератури, вчений Сергій Гальченко, відомий письменник та поет Микола Сом, народний артист Анатолій Паламаренко, земляки Тараса Шевченка із Звенигородського району Черкаської області та багато інших відомих громадських діячів.

 На святі звучатимуть безсмертні твори Тараса Шевченка у виконанні тріо бандуристок сестер Сокальських, художніх колективів Миронівського та Богуславського районів Київської області.

Також у програмі вечора звучатиме поезія Т. Г. Шевченка та пісні на його слова у сольному та хоровому виконанні, українські народні пісні під бандуру від ансамблю «Срібні струни» та ансамблю ложкарів, виступ фольклорного гурту «Коляда».

Вхід для засобів масової інформації за редакційними посвідченнями.

«Рідна країна»