chrome firefox opera safari iexplorer

«Шахтар» взимку проведе три збори і зіграє 15 матчів

09 січня 2013 о 11:57

Донецький «Шахтар» розпочав підготовку до ігор 2013 року. Найближчими днями команда планує займатися на базі «Кірша» в Донецьку.

На перший тренувальний збір в ОАЕ команда повинна відправитися 15 січня. Але тут можуть з'явитися корективи. Все залежить від погоди. Якщо Донбас продовжить завалювати снігом і ще більше похолодає, то не виключено, що від'їзд відбудеться на декілька днів раніше.

Програма перебування в Еміратах в загальних рисах теж прописана. «Шахтар» чекає Matchworld Сup, в якому кожен з учасників (а це, крім донецької команди, «Зеніт» (Росія), «Аль-Хіляль» (Саудівська Аравія) і «Замалек» (Єгипет) проведе по дві зустрічі. Гра із «Замалеком» відбудеться 16 січня, а з «Аль-Хілялем» — 19 січня.

Два контрольних поєдинки плануються 17 і 20 січня. Спочатку донеччани перетнуться з ташкентським «Локомотивом». Противник на 20 січня ще підбирається, за словами наставника «гірників» Мірчі Луческу це буде найсильніша команда, яка зможе зіграти з «Шахтарем» у цей час і в цьому місці.

22 січня підопічні Луческу зхлестнуться з пітерським «Зенітом». Після цього матчу команда відразу ж повернеться в Донецьк. Втім, погостювати вдома «Шахтарю» вдасться недовго. На 24 січня планується виліт в іспанську Ла Мангу, де команда візьме участь у турнірі Copa del Sol.

Коли завершиться іспанський збір, поки сказати складно. Луческу ще не прийняв рішення, а залежати воно буде від багатьох складових. Можливо, команда повернеться в Донецьк одразу після завершення турніру, скажімо, в районі 3 лютого. Але не виключено, що це станеться після 6 лютого, коли збірна України проведе в Іспанії контрольну зустріч з норвежцями та збірники «Шахтаря» знову приєднаються до свого клубу.

Всі пункти тренувальних зборів «заточені» на матч проти дортмундської «Боруссії» в рамках Ліги чемпіонів, який відбудеться 13 лютого на «Донбас Арені». Після цієї гри і до відновлення чемпіонату країни «Шахтар», по всій видимості, попрацює ще на одному зборі в турецькій Анталії.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути