chrome firefox opera safari iexplorer

«Шахтар» взимку проведе три збори і зіграє 15 матчів

09 січня 2013 о 11:57

Донецький «Шахтар» розпочав підготовку до ігор 2013 року. Найближчими днями команда планує займатися на базі «Кірша» в Донецьку.

На перший тренувальний збір в ОАЕ команда повинна відправитися 15 січня. Але тут можуть з'явитися корективи. Все залежить від погоди. Якщо Донбас продовжить завалювати снігом і ще більше похолодає, то не виключено, що від'їзд відбудеться на декілька днів раніше.

Програма перебування в Еміратах в загальних рисах теж прописана. «Шахтар» чекає Matchworld Сup, в якому кожен з учасників (а це, крім донецької команди, «Зеніт» (Росія), «Аль-Хіляль» (Саудівська Аравія) і «Замалек» (Єгипет) проведе по дві зустрічі. Гра із «Замалеком» відбудеться 16 січня, а з «Аль-Хілялем» — 19 січня.

Два контрольних поєдинки плануються 17 і 20 січня. Спочатку донеччани перетнуться з ташкентським «Локомотивом». Противник на 20 січня ще підбирається, за словами наставника «гірників» Мірчі Луческу це буде найсильніша команда, яка зможе зіграти з «Шахтарем» у цей час і в цьому місці.

22 січня підопічні Луческу зхлестнуться з пітерським «Зенітом». Після цього матчу команда відразу ж повернеться в Донецьк. Втім, погостювати вдома «Шахтарю» вдасться недовго. На 24 січня планується виліт в іспанську Ла Мангу, де команда візьме участь у турнірі Copa del Sol.

Коли завершиться іспанський збір, поки сказати складно. Луческу ще не прийняв рішення, а залежати воно буде від багатьох складових. Можливо, команда повернеться в Донецьк одразу після завершення турніру, скажімо, в районі 3 лютого. Але не виключено, що це станеться після 6 лютого, коли збірна України проведе в Іспанії контрольну зустріч з норвежцями та збірники «Шахтаря» знову приєднаються до свого клубу.

Всі пункти тренувальних зборів «заточені» на матч проти дортмундської «Боруссії» в рамках Ліги чемпіонів, який відбудеться 13 лютого на «Донбас Арені». Після цієї гри і до відновлення чемпіонату країни «Шахтар», по всій видимості, попрацює ще на одному зборі в турецькій Анталії.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути