chrome firefox opera safari iexplorer

У Чернігові відкриють перший Державний центр олімпійської підготовки з біатлону

28 січня 2013 о 09:11

1 лютого 2013 року планується відкриття Державного центру олімпійської підготовки з біатлону на базі спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту.

Про це УНН повідомили у прес-службі Державної служби молоді і спорту.

Це перший подібний проект загальнодержавного масштабу.

Його організатори планують, що в даному центрі займатимуться 22 спортсмени, з якими працюватимуть 8 тренерів та медичний персонал.

Виконуючим обов'язки директора призначено В'ячеслава Деркача, який завершив спортивну кар'єру в 2010 році.

Він планує залучити до роботи таких спеціалістів як Ніна Лемеш, Оксана Хвостенко та Ігор Ященко.

Біатлон (від лат. bid — двічі та грец. ἆθλον — боротьба) — зимовий вид спорту, двоборство, що поєднує лижні перегони і стрільбу лежачи та стоячи на кількох вогневих рубежах з дрібнокаліберної гвинтівки. Активний розвиток біатлону припадає на 20-ті роки ХХ століття, коли починають відбуватися змагання з лижних перегонів серед військових патрулів зі стрільбою, киданням гранати тощо.

Українські біатлоністи неоднократно здобували медалі на чемпіонатах світу й олімпійських іграх. Серед олімпійських призерів — Валентина Цербе (бронзова медаль на Олімпіаді 1994 року в Ліллехаммері), Олена Петрова (срібна медаль Олімпіади 1998 року в Нагано) , Лілія Єфремова (бронзова медаль Олімпіади 2006 року в Турині). Неодноразова чемпіонка світу — Олена Зубрилова зараз тренує збірну Білорусії). Також варто відзначити Оксану Хвостенко, Віту та Валю Семеренко, які завоювали срібні медалі в естафеті на чемпіонаті світу 2008 року.

На чемпіонаті світу 2011 року українська збірна здобула дві нагороди: бронзу Віти Семеренко та бронзові нагороди чоловічої естафети (Сергій Седнєв, Андрій Дериземля, Сергій Семенов, Олександр Біланенко).

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути