chrome firefox opera safari iexplorer

У Дніпропетровську хочуть створити Парк Ракет

18 січня 2013 о 12:44

Дніпропетровські чиновники хочуть відкрити постійну експозицію артефактів Космічного музею Дніпропетровського національного університету ім.Гончара.

Про це заявив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, повідомляють«Старожитності» із посиланням на «Город.dp.ua».

«Ми відкриваємо регіон світу, — зазначив чиновник. — Тому я виступив з ініціативою заснувати в обласному центрі постійну експозицію експонатів космічного музею Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара, який готує висококласних фахівців для ракетно-космічної галузі України».

За словами Удода, наявні площі не дозволяють облаштувати виставковий майданчик, гідний "столиці космічного будівництва: "А у нас є пропозиції зі створення експозиції з умовною назвою «Парк ракет».

Зараз на території університету зберігаються унікальні експонати. Виставлені на загальний огляд, вони будуть виконувати ряд важливих функцій — просвітницьку, наукову і туристичну.

З середини XX століття Дніпропетровськ вважається ракетно-космічною столицею України. За 70 років КБ «Південне» і «Південмаш» розробили та впровадили у виробництво чотири покоління міжконтинентальних балістичних ракет і 72 типи космічних апаратів, запустили на орбіту понад 400 супутників власного виробництва.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути