chrome firefox opera safari iexplorer

В Києві хочуть створити Музей екранних мистецтв

21 червня 2012 о 15:49

В Києві може з’явитися Національний музей екранних мистецтв. Відповідне звернення Національної Спілки кінематографістів України було підтримане постійною комісією Київради з питань культури та туризму.

Про це «Рідній країні» повідомила прес-служба голови зазначеної комісії Олександра Бригинця.

«В Києві небагато музеїв взагалі, а серед тих, що є – найбільше тих, які присвячені певним людям або ж художні, і виникнення кожного оригінального музею треба вітати. Тому наша комісія беззаперечно підтримала ідею Спілки щодо створення музею екранних мистецтв»,- прокоментував О. Бригинець.

Депутат зазначив, що згаданий музей повинен мати загальнонаціональний статус, тому комісія прийняла рішення звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням сприяти створенню такого музею.

«Якщо ж Кабмін не зможе допомогти в створенні музею, тоді будемо шукати можливості на рівні міста», — заявив О. Бригинець.

Депутат розповів, що на думку Спілки, це має бути сучасний аудіовізуальний музей, головні експозиційні зали якого повинні бути площею не менше 500 м², з великою кількістю моніторів, екранів, з яких звучала б музика.

В ньому обов’язково мають бути реквізити, які використовуватись у відомих фільмах, костюми, навіть деякі власні речі артистів. Це має бути своєрідний «світ кіно», щоб відвідувачі приходячи до музею потрапляли в певне дійство.

Як зазначив присутній на засіданні член Спілки кінематографістів, ще у 2004 році планувалося, що такий музей увійде до комплексу «Мистецький арсенал». Але як виявилося все залишилось лише в планах.

«Рідна країна»

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути