chrome firefox opera safari iexplorer

Музей Ханенків отримає в постійне користування землю, на якій знаходиться

15 листопада 2012 о 08:50

Музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків отримає в постійне користування земельну ділянку, на якій розташовані будівлі музею, і більше не боятиметься, що її заберуть.

Комісія Київради з питань культури та туризму підтримала проект рішення Київради щодо надання Музею земельної ділянки для експлуатації та обслуговування будівель музею на вул. Терещенківській, 15-17 у Шевченківському районі м. Києва.

Про це «Рідній країні» повідомила прес-служба голови зазначеної комісії Олександра Бригинця.

«Наша комісія завжди активно допомагає музеям, театрам тощо закріпити землю за закладом культури. Адже за нинішньої влади існує небезпека того, що землю можуть передати іншому власнику. Або закріпити за закладом культури не всю землю, як це зараз відбувається з Музеєм в Пирогового», — зазначив О. Бригинець.

Депутат розповів, що на зазначеній земельній ділянці знаходяться будівлі Музею: майстерня, будівля флігеля, два будинки музею (№15 та № 17). Проектом рішення передбачається надати Музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків в постійне користування земельну ділянку площею 0,19 га.

«Отримавши землю у постійне користування музей більше не боятиметься, що в нього відберуть землю під будівництво торгового чи офісного центру і спокійно займатиметься культурною діяльністю», — переконаний О. Бригинець.

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків — художній музей у Києві, найвизначніша збірка зарубіжного мистецтва в Україні, музейний фонд становить понад 20 тис. одиниць. Знаходиться за адресою: вул. Терещенківській, 15-17

Наявність у музейній колекції надзвичайно цінних та унікальних пам′яток мистецтва забезпечила музею славу далеко за межами країни. В підмурках музею і картинної галереї приватна збірка родини Ханенків і колекція, що зібрав вчений-хімік Щавинський Василь Олександрович (1868—1924).

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути