chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові покажуть найкращі українські короткометражки-2012

16 січня 2013 о 17:10

24 січня о 19.00 у кінопалаці «Копернік» відбудеться показ програми «Українська нова хвиля», що складається з семи короткометражних фільмів українських режисерів.

Мистецька формація Wiz-Art у партнерстві з Національним центром Олександра Довженка пропонує проект прем’єрних показів найновіших українських фільмів «Українська нова хвиля», в рамках якого широкій аудиторії демонструватимуться фільми, щойно створені за сприяння або на замовленняДержавного агентства України з питань кіно.

Нагороди та фестивалі:

ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ, 2012, 15’ (режисер: Антоніна Ноябрьова). Спеціальний Диплом журі національного конкурсу Одеського Міжнародного кінофестивалю, гран-прі національного конкурсу МКФ «Молодість-42».

БОРОДА, 2012, 25’ (режисер: Дмитро Сухолиткий-Собчук). Приз за кращий сценарій фестивалю «Відкрита ніч». Фільм входить до альманаху «Україно, гудбай».

ПИРІГ, 2012, 16’ (режисер: Юрій Ковальов). Учасник 3 Одеського МКФ (Українська національна конкурсна програма) та VII Міжнародного фестивалю незалежного кіна «Кінолев» (українська програма).

МІЖ ДВАДЦЯТОЮ ТА ОПІВНОЧІ, 2012, 6' (режисер: Денис Сполітак). Диплом національного конкурсу МКФ «Молодість-42»

«Я хотів би звернути увагу на те, що це дуже різне кіно, але з нього може вирости повноцінний національний кінематограф», – зазначив режисер Володимир Войтенко.

Програма показу:

УРОКИ УКРАЇНСЬКОЇ, 2012, 30’

Режисер: Руслан Батицький

В ролях: Дмитро Ярошенко, Віктор Марвін, Анна Сергєєва, Євген Сосновський

Дрімотну німоту деградованого шахтарського містечка порушує поява молодої вчительки. Між нею та хлопцем-шахтарем спалахує почуття. У місцевих молодиків, що збиваються в зграю навколо найсильнішого, це викликає тваринну агресію та лють. В боротьбі з інакшістю зло набуває пишних барокових форм…

ДОРОГА, 2012, 21'

Режисер: Максим Ксєнда

В ролях: Євгеній Герасименко, Євгеній Єфремов, Світлана Штанько, Віктор Глушков

Розлученим батькам байдуже до сина-підлітка. На спір він вирушає в інше місто. На небезпечному шляху до батька, для якого син є тягарем, хлопець вперше зустрічає когось, хто готовий зазирнути в його очі. Це дає йому розуміння життя і визначає його майбутній шлях – маленька людина починає відкривати великий світ.

ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ, 2012, 15’

Режисер: Антоніна Ноябрьова

В ролях: Євген Бушмакін, Олег Шевцов, Дмитро Кіфяк, Євген Кожаєв, Віталій Матвієнко, Вадим Лісняков

День незалежності очима молодих і неприкаяних жителів українських спальних районів. Трагікомічна історія нездатності усвідомити власну свободу на тлі занепалих цінностей попередніх поколінь.

Спеціальний Диплом журі національного конкурсу Одеського Міжнародного кінофестивалю, гран-пры національного конкурсу МКФ «Молодість-42».

БОРОДА, 2012, 25’

Режисер: Дмитро Сухолиткий-Собчук

В ролях: Зіновій Симчич, Марія Романова, Джільберто Форті, Микола Гоменюк, Євген Зелінський

Фільм входить до альманаху «Україно, гудбай». Продюсери: Архаус Трафік, Ігор Савиченко.

Старий чоловік доживає віку наодинці в пустому селі. Його називають Бородою. Він місцевий дивак. Донька живе за кордоном: вона вийшла заміж за іноземця. Раз на рік вона приїздить… Аби здійснити ритуал великої любові.

Приз за кращий сценарій фестивалю «Відкрита ніч».

ПИРІГ, 2012, 16’

Режисер: Юрій Ковальов

В ролях: Ліна Будник, Валерій Астахов, Валерій Гнеушев, Олег Загородній, Микита Сітдіков, Артем Мяус, Андрій Черняк, Олег Стешаков, Сергій Крупеня

У провініційному українському містечку всі знають один одного на ім’я і живуть, наче одна велика родина. Баба Зіна пече пироги, частує ними місцевих підлітків… і їм же продає наркотики. Бабу Зіну “кришує” місцева злочинна еліта, вона ж – міліція. Коли керівник злочинної еліти приходить по відсотки, баба Зіна дбайливо пропонує йому обід. Бо це ж її рідний син...

Учасник 3 Одеського МКФ (Українська національна конкурсна програма) та VII Міжнародного фестивалю незалежного кіна «Кінолев» (українська програма).

ДІАЛОГ НА САМОТІ, 2011, 6'

Режисер: Юлія Райнветер

В ролях: Катерина Мажуль, Сергій Болотаєв

Часом, щоб дізнатися більше – варто просто помовчати.

МІЖ ДВАДЦЯТОЮ ТА ОПІВНОЧІ, 2012, 6'

Режисер: Денис Сполітак

В ролях: Кирило Шибут, Олена Потьомкіна, Ілля Пелюк, Олена Борозенець, Олександр Піскунов, Олена Борозенець

Клінічна історія дорослішання. Ставати собою в пошуках себе. Між 20 й опівночі — між віком і часом.

Диплом національного конкурсу МКФ «Молодість-42».

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути