chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові з хамством боротимуться соціальною кампанією

23 січня 2013 о 13:22

Навесні у Львові розпочнеться соціальна кампанія проти хамства. Її організатором є об’єднання «Самопоміч». Зокрема, у Львові розмістять білборди та транслюватимуть відеоролик.

Про це 23 січня на прес-конференції повідомила керівник об'єднання «Самопоміч» Наталія Міхнова, повідомляє Zaxid.net.

«Обов’язково буде вказано номер «гарячої лінії», електронної скриньки, можливість залишити інформацію на сайті. Адже є люди, які захочуть залишитися анонімними. Загалом, «гаряча лінія» працює і зараз. Також інформацію про випадки хамства люди можуть залишати через сайт «Самопомочі». Це достатньо ефективно, бо такі випадки ми зможемо оперативно донести до рівня найвищої влади», — пояснила Наталія Міхнова.

Зокрема, таку інформацію передаватимуть на апаратну нараду до мера.

«Такі випадки є не менш важливі, ніж невідремонтована сходова клітка чи незалатаний дах… Ми не хочемо повчанням займатися, моралізаторством. Людина мусить сама задуматися. Вплив Церкви може бути корисний тут», — додала Міхнова.

Як інформував ZAXID.NET, найбільшими порушеннями з боку водіїв міських автобусів у Львові є недотримання графіку руху, хамське поводження з пасажирами. Про це повідомила 22 січня на прес-конференції юрист ГО «Інформаційно-правовий центр «Наше право» Галина Кунька.

Додамо, згідно з соцопитуваннями ГО «Наше право», 30,4% львів’ян підтверджують, що водії автобусів, якими вони користуються, курять за кермом. Ще 16,3% респондентів підтвердили, що чули від водіїв ненормативну лексику щодо пасажирів.

Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути