chrome firefox opera safari iexplorer

У нелегальних таксистів будуть відбирати автівки

25 січня 2013 о 14:14

Нелегальних таксистів штрафуватимуть на суму від 1,7 тисячі гривень до 8,5 тисячі гривень з конфіскацією транспортного засобу.

Про це заявив начальник управління державного контролю і нагляду за безпекою наземного транспорту «Укртрансінспекція» Богдан Свищовський.

«Якщо говорити про нелегалів, то можна встановлювати штрафні санкції відповідно до статті 164 Адміністративного кодексу — мінімально 1700 гривень плюс до конфіскації транспортного засобу. А якщо він потрапить вдруге, то сума буде від 1,7 тисячі до 8,5 тисячі гривень. І також можна говорити про конфіскацію транспортного засобу», — заявив він.

Свищовський також зазначив, що штрафуватимуть не відразу, а після того, як до вимог цього закону будуть прийняті відповідні правові акти.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні 80% ринку таксі знаходиться в тіні. За словами голови Професійної спілки таксистів України Василя Попика, новий закон допоможе легалізувати ринок таксі.

Він підкреслив, що ринок будуть контролювати за допомогою «рейдових перевірок і контрольних закупівель». Попик додав, що, згідно з новим законопроектом, всі без винятку таксисти повинні будуть мати ліцензію, чого раніше не було.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури ініціює законопроект «Про таксі», яким передбачається обов'язкова наявність лічильника для пасажира.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути