chrome firefox opera safari iexplorer

Через 3 дні київське метро може зупинитися

26 лютого 2013 о 09:21

ПАТ «Київенерго» попередило КП «Київський метрополітен» та КП «Київміськсвітло» про відключення електроенергії через борги, які вони накопичили.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Станом на 21 лютого, загальна заборгованість всіх споживачів включно з населенням за електроенергію перед „Київенерго“ склала 836,9 мільйона гривень. Найбільші борги у розмірі 499,6 мільйона гривень накопичили загалом підприємства і організації житлово-комунального господарства та міського транспорту», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, борг метрополітену станом на 25 лютого становить 8,5 мільйона гривень, «Київміськсвітла» – 13 мільйонів гривень.

«Борги установ, які фінансуються з державного бюджету, становлять 35,8 мільйона гривень, з міського та районного бюджетів – 37,4 мільйона гривень. Борги промислових підприємств сягнули 101,9 мільйона гривень», — відзначили в «Київенерго».

«Попередження про відключення компанія направляє споживачам-боржникам мінімум за 3 робочих дні до запланованого дня відключення. У випадку, якщо споживач з об'єктивних причин не в змозі відразу погасити борг, що накопичився, він може звернутися до „Київенерго“ з проханням реструктуризувати його або узгодити графік погашення заборгованості», — відзначили в «Київенерго».

Як відомо, ПАТ «Київенерго» з грудня 2011 року входить в ДТЕК, яка в свою чергу входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова. ДТЕК за 450,5 мільйона гривень придбав держпакет акцій компанії і довів свою частку в «Київенерго» до 71,89%; НАК «Енергетична компанія України» належить 25% +1 акція компанії.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути