chrome firefox opera safari iexplorer

Міськрада Сум підтримала знесення пам'ятників Леніну, що залишилися в місті

27 лютого 2013 о 17:19

Сумська міськрада на сесії 27 лютого більшістю голосів підтримала пропозицію мера Геннадія Мінаєва про знесення двох пам'ятників Леніну.

Мінаєв виступив з ініціативою зруйнувати пам'ятник Леніну біля ДК «Хімік» і замінити його пам'ятником відомому сумському промисловцю Олександру Кравченку, а пам'ятник Леніну в районі Дуровщина переплавити на пам'ятник засновникові Сум Герасиму Кондратьєву.

За пропозицію мера проголосували 43 з 75 депутатів міськради.

Втім, за підсумками голосування Мінаєв сказав, що поки утримається від активних дій, до яких би приступив, якби його підтримали дві третини депутатів.

«Сподівався на більш істотну підтримку, якщо б мене підтримали дві третини міськради, кроки були б радикальними...», — прокоментував він результати голосування.

Нагадаємо, 15 лютого на центральній площі міста Охтирка у Сумській області група осіб на чолі з народним депутатом від во «Свобода» Ігорем Мірошниченком зруйнувала пам'ятник Леніну, зваливши його з постаменту.

Після цього міський голова Сум Геннадій Мінаєв запросив організаторів руйнування пам'ятника знести пам'ятники Леніну і в обласному центрі.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути