chrome firefox opera safari iexplorer

Міськрада Сум підтримала знесення пам'ятників Леніну, що залишилися в місті

27 лютого 2013 о 17:19

Сумська міськрада на сесії 27 лютого більшістю голосів підтримала пропозицію мера Геннадія Мінаєва про знесення двох пам'ятників Леніну.

Мінаєв виступив з ініціативою зруйнувати пам'ятник Леніну біля ДК «Хімік» і замінити його пам'ятником відомому сумському промисловцю Олександру Кравченку, а пам'ятник Леніну в районі Дуровщина переплавити на пам'ятник засновникові Сум Герасиму Кондратьєву.

За пропозицію мера проголосували 43 з 75 депутатів міськради.

Втім, за підсумками голосування Мінаєв сказав, що поки утримається від активних дій, до яких би приступив, якби його підтримали дві третини депутатів.

«Сподівався на більш істотну підтримку, якщо б мене підтримали дві третини міськради, кроки були б радикальними...», — прокоментував він результати голосування.

Нагадаємо, 15 лютого на центральній площі міста Охтирка у Сумській області група осіб на чолі з народним депутатом від во «Свобода» Ігорем Мірошниченком зруйнувала пам'ятник Леніну, зваливши його з постаменту.

Після цього міський голова Сум Геннадій Мінаєв запросив організаторів руйнування пам'ятника знести пам'ятники Леніну і в обласному центрі.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути