chrome firefox opera safari iexplorer

Навколо Гостинного двору розгорілася справжня «війна»

18 лютого 2013 о 16:59

Захисники Гостинного двору заявляють про нові затримання міліцією своїх активістів. У свою чергу, у міліції спростували інформацію про затримання п'яти захисників Гостинного двору, яку раніше розповсюдив народний депутат Олександр Бригинець, повідомили у прес-службі Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві.

«Для з'ясування всіх обставин інциденту активісти та співробітники охоронної фірми були запрошені до Подільського райуправління міліції. Вони надали пояснення працівникам міліції, після чого їх відпустили», — сказано в повідомленні.

За даними міліції, у понеділок о 8:30 на номер 102 до Подільського райуправління надійшло повідомлення про те, що невідомі проникли на охоронювану територію Гостинного двору. До прибулих на місце співробітників міліції із заявою звернувся директор ПАТ Укрреставрація, який повідомив про те, що близько 12 осіб намагалися проникнути на територію Гостинного двору і погрожували по телефону фізичною розправою.

Крім заявника та охорони на території Гостинного двору перебували шестеро активістів громадської організації Старий Поділ, які стверджували, що о 08:20 до них підійшли співробітники служби охорони, попросили залишити територію Гостинного двору, і вони з цим проханням погодилися.

Однак самі захисники Гостиного двору стверджують, що факти затримання таки були. Як пише одна з активісток Наталія Соколенко: «Друзі, розповсюдьте інформацію! У Гостинному дворі активістів заштовхали в автозак!! Щойно з автозаку мені дзвонив Едуард Курганський. Передайте журналістам і нардепам!!».

За її словами, в автозак у Гостинному дворі також посадили і народного депутата України від Свободи Андрія Міщенка. «Затриманих активістів та нардепа везуть у Подільський РВВС», — повідомляє активістка.

Нагадаємо, що раніше сьогодні народний депутат від фракції Батьківщіна Олександр Бригинець заявив, що міліція затримала п'ятьох захисників Гостиного двору. За словами Бригинця, затримання активістів сталося під час ранкового штурму міліцією Гостинного двору.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути